Prvak Dugo Selo posrnuo na startu prvenstva u Bedenici

0
Komunalac add

1. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

Već su se na početku nove natjecateljske sezone 2022./23. u VNL Županijske lige Istok dogodila iznenađenja što upućuje da će biti vatreno, neizvjesno i uzbudljivo prvenstvo. U derbiju u Bedenici su Strmec i prvak Dugo Selo odigrali neodlučeno pa je to bilo najveće iznenađenje 1. kola. Zelinčani su doživjeli šok i poraz na domaćem terenu pa su veterani Rugvice Save odnijeli sva tri boda. Šokirani su i veterani Lonje koje su pobijedili igrači Sloge pa su bodovi otputovali u Križ. Neugodno iznenađenje su doživjeli i Dubravci jer su odigrali samo neriješeno s Rakovčanima. Žabnica je opravdala ulogu favorita i zabilježila uvjerljivu pobjedu protiv Kloštra. Domaći teren su iskoristili i veterani Milke Trnine i pobijedili Donju Zelinu. Mnoge momčadi su se pojačale i pomladile, a neke od njih su promijenile i trenere na svojim klupama. Najveći favoriti za novu titulu su prošlogodišnji prvak Dugo Selo i viceprvak Vrbovec, a u krug klubova više razine spadaju Žabnica, Sloga, Strmec, Lonja i Zelina. Međutim, ovo su samo prognoze koje se mogu brzo rasplinuti i nestati u bespućima veteranske nogometne zbiljnosti.

U Bedenici se teško osvajaju bodovi pa se u to uvjerio i prvak Dugo Selo koji je u prošlom prvenstvu od 22 utakmice izgubio samo dva boda. Prema tome, Dugo Selo je naišlo na kvalitetnu i motiviranu domaću momčad koja se nisu predavala i na kraju velike i uzbudljive borbe svakoj je ekipi pripao po bod. Prvo ime Dugog Sela i zaštitni znak Velibor Vujić nije mogao sam koji je zatresao domaću mrežu u tri navrata u 2., 45. i 67. minuti. Za Strmec su bili strijelci Dražen Mahnet u 45. i 58. minuti i Matija Tuković u 73. minuti. Na utakmici je postignuto šest zgoditaka pa su gledatelji mogli uživati u kvalitetnoj i dramatičnoj utakmici koja je završila rezultatom 3:3. Tako je već u 1. kolu Dugo Selo doživjelo gubitak dva boda što samo potvrđuju tezu da će se ovo prvenstvo osvojiti na puno teži način od prethodnog.

Pomlađena momčad Zeline je doživjela neočekivani poraz protiv Rugvičana 0:2 koji su ih iznenadili pragmatičnom igrom. Strijelci za goste bili su Igor Sekulić u 52. minuti i Damir Strinavić u 60. minuti. Očito je da su domaćini bili još uvijek pod dojmom godišnjih odmora ili su im pod sveopćim šokom svih poskupljenja koja su se desila i koja se još svakodnevno najavljuju da će se desiti u Lijepoj našoj, noge jednostavno bile zavezane. Bilo kako bilo, veterani Rugvice Save iskoristili su loš dan Zelinčana i na svoj konto zabilježili prva tri boda.

U Lonjici tuga na početku prvenstva jer je Lonja doživjela poraz protiv uvijek neugodnih i kvalitetnih gostiju iz Križa. Doduše, Lonja je odigrala u oslabljenom sastavu koja je pretrpjela  poraz minutu prije završetka utakmice 2:3. Vjekoslav Pleteš je doveo goste u vodstvo u 33. minuti, a Mato Vrcić izjednačio u 49. minuti. Ivan Ivoš je ponovo povećao prednost gostiju u 67. minuti, a Mato Vrcić ponovo poravnao rezultat u 73. minuti. Zoran Vorel bio je koban u samoj završnici utakmice za Lonjičane koji je u 79. minuti postigao pobjednički gol za Slogu. Na trenerskoj klupi Lonje došlo je do smjene koju sada vodi Hrvoje Solarić koji je na tom mjestu naslijedio Marijana Čokora. Nažalost, na utakmici se teže ozlijedio pouzdani stoper i predsjednik Lonje, Ivan Kralj, kojem želimo najprije saniranje povrede i što skorašnji povratak na zelene terene.

Iako su Dubravci već uračunali sva tri boda protiv Rakovca koji je prošlo prvenstvo završio na mjestu fenjeraša, to je bio samo sanak pusti. Doduše, Dubrava je povela preko Davora Ferberuša u 11. minuti i sve je upućivali da će se domaći planovi realizirati. Međutim, gosti su izjednačili preko centarfora Dalibora Milanovića u 30. minuti. U drugom poluvremenu nisu se iskazali napadači pa su mreže obiju momčadi mirovale zbog čega je utakmica završila rezultatom 1:1 i na kraju su se bodovi podijelili.

Žabnica je goropadno krenula u novu sezonu i petardu podarila gostima iz Ivanić Kloštra. Međutim, otpor Kloštra bio je slomljen tek u drugom poluvremenu. Prvo ime utakmice bio je razigrani i efikasni Siniša Horvatić koji je zabio 4 gola, a jednom se u strijelce upisao Marinko Jurić. Sigurno je nakon završetka utakmice bio najzadovoljniji trener Žabnice, Robert Belina Canjuga, pod čijim su direktivama domaći igrači odigrali kvalitetnu i efikasnu utakmicu i zasjeli na 1. mjesto tablice.

U Vezišću je Milka Trnina bila bolja od gostiju iz Donje Zeline i na startu upisala prvu pobjedu i prva tri boda. Dino Devčić je u 20. minuti načeo gostujuću mrežu, a golgeter Tin Vitez s dva pogotka u 50. i 80. minuti potvrdio domaću pobjedu 3:0. Beskompromisna domaća obrana nije dozvolila nikakvo iznenađenja pa je u cijelosti momčad Milke Trnina odigrala kvalitetnu i požrtvovnu utakmicu.

Vrbovec je bio slobodan u prvom kolu.

Poredak: 1. Žabnica 3, 2. Milka Trnina 3, 3. Rugvica Sava 3, 4. Sloga 3, 5. Dubrava 3, 6. Dugo Selo 1, 7. Rakovec 1, 8. Strmec 1, 9. Vrbovec 0, 10. Lonja0, 11. Donja Zelina 0, 12. Donja Zelina  0, 13  Kloštar 0.

Strijelci:

4 Horvatić Siniša (NK Žabnica)

3 Vujić Velibor (NK Dugo Selo)

2 Mahnet Dražen (NK Strmec), Vitez Tin (NK Milka Trnina) i Vrcić Mato (NK Lonja)

1 Devčić Dino (NK Milka Trnina), Ferberuš Davor (1 KU) (NK Dubrava), Ivoš Ivan (1 KU)(NK Sloga Križ), Jurić Marinko (NK Žabnica), Milanović Dalibor (NK Rakovec), PletešVjekoslav (NK Sloga Križ), Sekulić Igor (NK Rugvica Sava), Strinavić Damir (NK RugvicaSava), Tuković Matija (NK Strmec) i Vorel Zoran (NK Sloga Križ).

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime