Prvak Brcko i drugoplasirana Sloboda završili jesenski dio s istim brojem bodova

0
Komunalac add

Prije početka jesenskog dijela prvenstva 2021./22. u 2. ŽNL Istok glavni favoriti za osvajanje jesenskog dijela bili su u nogometnoj javnosti označeni Brcko i Graničar. Naime, Graničar je u prošlom prvenstvu završio na drugom mjestu, a Brcko je bio trećeplasirana ekipa. U jednom dijelu sportske javnosti i Zvekovac se spominjao kao pritajeni favorit.

Na kraju jesenske dionice Brcko je osvojio jesensku titulu i time opravdao status favorita. U 9 utakmica ostvario je 8 pobjeda i jednom doživio poraz, uz gol 33:8 i osvojenih 24 boda. Nogometaši iz Brckovljana su kiksali u 9. kolu jer su neočekivano poraženi u Novoj Kapeli od fenjeraša Croatije. Brcko je osvojio prvo mjesto zahvaljujući boljoj gol razlici, koji je u dosadašnjem prvenstvu pobijedio glavnog suparnika drugoplasiranu Slobodu. Predsjednik Josip Mišo Škaro sa svojim suradnicima želi povratak Brcka u prvoligaške vode pa će se u proljetnom dijelu i sve aktivnosti usmjeriti prema ispunjenju tog klupskog cilja.

Najveće iznenađenje u jesenskom dijelu bila je Sloboda koja se na kraju prometnula u jedinog i pravog konkurenta lideru Brcku. Sloboda je prošlo prvenstvo završila na 8. mjestu, a zadnja je na 9. mjestu bila Mladost iz Brezina. Nema dvojbe da je nakon dužeg vremena ponovo Gradec zahvatila nogometna euforija i da je u tome veliki obol dao ambiciozni trener Alan Habuzin, koji je prodrmao gradečki klub i povratio pobjednički mentalitet među igrače Slobode. Dakako, tu je i veliki iskorak u rezultatskom smislu napravila i Uprava kluba na čelu s predsjednikom Nevenom Salajom. Sloboda ima i najboljeg strijelca jer je Filip Vodopija postigao 15 zgoditaka.

Graničar je kiksao u Brezinama gdje je protiv Mladosti odigrao neriješeno, a doživio poraze od Brcka i Slobode. U ostalim utakmicama ostvario je pobjede, što je bilo dostatno na kraju samo za treće mjesto s 5 bodova zaostatka za vodećim dvojcem. Može li se Graničar ravnopravno vratiti u igru za prvaka ili je to već sada izgubljena bitka, svakako će se pokazati na samom početku proljetnog dijela. Brcko, Sloboda i Graničar su momčadi koje imaju najveće šanse da se okite naslovom prvaka u sezoni 2021./22.

Mladost iz Brezina je drugo najveće ugodno iznenađenje jesenskog dijela jer su godinama tavorili na začelju, a u jesenskog dijelu su mnogima poremetili planove. Tako se i u Brezinama ponovo čuje pobjednička pjesma, doživljava veselje i osjećaj ponesenosti, ali je i veći broj gledatelja na utakmicama i općenito su nedjelje postale opća radost u selu.

Zvekovac, Mladost iz Obedišća i Donja Zelina će prezimiti u zlatnoj sredini. To su momčadi koje mogu svakom zagorčati „nogometni život“ te ukoliko se pojačaju mogu biti faktori koji će određivati novog prvaka 2. ŽNL Istok.

Novajlija lige Farkaš je ispunio očekivanja jer se prije svega ponovo vratio nogomet u Farkaševac, okupio mlade nogometaše koji stječu ligaška iskustva i pokrenut je proces izgradnje potrebite nogometne infrastrukture u Farkaševcu. Vjerojatno bi rezultati Farkaša bili bolji da je svoje utakmice igrao u Farkaševcu, a ne u Novoj Kapeli u kojem su bili domaćini ove jeseni.

Najveće razočaranje se desilo u Novoj Kapeli jer je Croatia završila jesenski dio kao fenjeraš. U prošlom prvenstvu Croatia je bila 4. momčad lige koja je kreirala sam vrh tablice. Uz Croatiju razočarali su i nogometaši Žabnice koji su se plasirali od 10 ekipa na 8. mjesto. Žabnica je prošlu sezonu završila na 5. mjestu. Očito da je u klubovima došlo do smjene generacije, a mlađim igračima je potrebno ligaško iskustvo i strpljenja da se afirmiraju u pouzdane i kvalitetne igrače.

Poredak: 1. Brcko 24, 2. Sloboda 24, 3. Graničar 19, 4. Mladost (B) 14, 5. Zvekovac 12, 6. Mladost (O) 10, 7. Donja Zelina 10, 8. Žabnica 7, 9. Farkaš 6, 10. Croatia 5.

Strijelci:

15 Vodopija Filip (NK Sloboda Gradec),
13 Pavlović Robert (NK Brcko),
8 Ježek Mario (1 KU) (NK Croatia Nova Kapela) i Lepčić Matija (1 KU) (NK Graničar Tučenik),
7 Vodopija Antonio (NK Sloboda Gradec),
6 Jerković Josip (NK Mladost Obedišće) i Mišir Milan (NK Graničar Tučenik),
5 Brezovac Nikola (NK Mladost Brezine), Kobelščak Emanuel (1 KU) (NK Graničar Tučenik) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime