Prva slikovnica Vrbovčanke Irene Skopljak Barić

0
Komunalac add

Vrbovčanka Irena Skopljak Barić objavila je svoju prvu slikovnicu pod nazivom „Ja žir, vjeverica Vera i jedno daleko jezero“. Tekst za slikovnicu nastao je prije gotovo dvije godine, ali je objavljena tek sada zbog dugotrajne potrage za ilustratorom, ističe autorica.

Na kraju sam ilustratoricu Jelenu Šušnjar našla u Beogradu i s njom sam od ogledne ilustracije koju mi je poslala, odmah kliknula i ta se suradnja nastavila u predivnom tonu do samog kraja. Izdavač je Meandar Media iz Zagreba, a urednik Branko Čegec.

Na pitanje o tome kojem je uzrastu slikovnica namijenjena, autorica navodi kako je teško precizno utvrditi uzrast. – Ako nam je to uopće važno utvrđivati, slikovnica je namijenjena što se ono kaže, svima u dobi od 7 pa do 77 godina.

Inače, Irena Skopljak Barić profesorica je hrvatskoga i ruskog jezika i književnosti. Neke su joj pjesme i priče pohvaljene, a neke nagrađene na različitim natječajima u Hrvatskoj i regiji. Suautorica je čitanki iz hrvatskoga jezika u izdanju nakladničke kuće Profil Klett te digitalnih obrazovnih sadržaja za projekt e-Škole.

2016. godine izašla je njezina prva pjesnička zbirka Neprivezani u izdanju Hrvatskoga društva pisaca iz Zagreba. Svoju drugu pjesničku zbirku Plava mahovina objavila je 2020. godine, također u izdanju Hrvatskoga društva pisaca. Idejna je začetnica i organizatorica Zagorkinih književnih dana, književne manifestacije koja se od 2020. godine redovito održava u Vrbovcu. U sklopu Zagorkinih književnih dana u prostorima Narodne knjižnice Vrbovec provode se različite radionice za djecu i odrasle, susreti s istaknutim hrvatskim i regionalnim književnicima te međunarodni natječaj ZA najbolju GORKU priču.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime