Prva izložba Kluba uzgajatelja posavske kukmaste kokoši iz Lonjice

0
Komunalac add

Članovi Kluba uzgajatelja posavske kukmaste kokoši iz Lonjice, koji je osnovan ove godine, aktivno djeluju na promicanju zaštite hrvatskih autohtonih domaćih životinjskih pasmina, ekološkim inicijativama i tradicije uzgoja peradi. Shodno navedenim aktivnostima članovi Kluba su sudjelovali na državnim izložbama o čemu je izvijestio predsjednik Željko Gagula.

Klub uzgajatelja posavske kukmaste kokoši sudjelovao je Državnoj izložbi Hrvatskih pasmina malih životinja u Kutini od 5. do 7. 11. 2021. s 43 primjerka u 8 boja. Kokoši su ocjenjivali sudci HSUGPKPZ, a titule šampiona osvojila je Željka Pavić, ujedno i prvak pasmine – rekao je Gagula.

Titule su još osvojili Željko Prigl i Željko Gagula. To je bila pripremna smotra za glavnu državnu izložbu koja je održana u Bjelovaru od 10. do 12. prosinca 2021. godine. Također to je ujedno bila i 1. klupska izložba posavskih kukmastih kokoši.

Na izložbi je bilo predstavljeno 58 primjeraka kokoši u 11 boja, koje su ocjenjivali sudci HSUGPKPZ. Najuspješniji su dobili pehare- Dražen Biličić najljepši pijetao, Željko Živica za najljepšu kokoš. Ostalim sudionicima dodijeljene su prigodne medalje za uspomenu na 1. izložbu kluba posavskih kukmastih kokoši.

Članovi Kluba su tako probili led na državnoj izložbi pa je za očekivati da će nastaviti sa svojim izložbenim aktivnostima i primarno na popularizaciji uzgoja posavske kukmaste kokoši te doprinositi društvenim aktivnostima u Lonjici, odnosno u gradu Vrbovcu.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime