„Prozor u svijet“ – novi Erasmus+ projekt u OŠ Marije Jurić Zagorke

0
Komunalac add

Početkom ove školske godine, točnije od 15. rujna 2023. OŠ Marije Jurić Zagorke započela je s provedbom novog Erasmus+ projekta. Podsjetimo, Erasmus+ je EU-ov program za potporu obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu u Europi. Ovogodišnji projekt „Prozor u svijet“ (KA122) omogućuje učenicima i učiteljima suradnju sa školama izvan Hrvatske, širenje vidika te jačanje jezičnih i digitalnih kompetencija.

Predviđeno trajanje projekta je 14 mjeseci, a iznos financijske potpore za ovaj projekt je 33.018,00 eura. Koordinatorica školskoga projekta je učiteljica Engleskoga jezika Darija Klepec. Projektom je planirano tematsko usavršavanje četiriju učitelja (strukturirani tečajevi), aktivnosti gostovanja i promatranja nastave u školama (jobshadowing) za sedam učitelja (u Španjolskoj, Češkoj i Latviji) te grupna mobilnost/posjet učenika (12 učenika sedmih i osmih razreda) u partnerskoj školi na otoku Mallorci.

Tijekom mobilnosti učiteljima je zadatak pratiti nastavu predmeta koje i sami predaju s naglaskom na praćenje korištenja suvremene tehnologije i digitalnih alata u nastavi. Zadaća je dokumentirati aktivnosti i primjere dobre prakse koji su primjenjivi u matičnoj školi po povratku. Učenici će također usavršavati svoje socijalne vještine, jezične i prezentacijske kompetencije te digitalne vještine predstavljajući projekt, svoju školu, državu i njezin obrazovni sustav. Također, steći će nove spoznaje o zemlji u koju putuju te spoznaje o njezinom obrazovnom sustavu.

Do sada su ostvarena usavršavanjadviju učiteljica u Belgiji i Finskoj, gostovanje (jobshadowing) za četiri učiteljice u Španjolskoj i Češkoj, a učenici se trenutačno pripremaju za posjet Mallorci početkom travnja. Krajem travnja dvije učiteljice putuju u posjet školi (jobshadowing) u Latviji, a našu će školu također posjetiti učenici i učitelji s Mallorce početkom svibnja. I učitelji i učenici raduju se novim susretima i prilikama za učenje.

Sandra Hajak, prof.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime