Proslavljena 30. obljetnica Općine Dubrava

0
Komunalac add

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježena je danas 30. obljetnica Općine Dubrava. Sjednici su prisustvovali brojni uzvanici i gosti, među njima izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik Ivan Vidiš, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj te gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, načelnici susjednih i prijateljskih općina, općinski vijećnici, djelatnici, predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

Uvažene goste na početku sjednice pozdravio je načelnik općine Dubrava i saborski zastupnik Tomislav Okroša. – U ovih trideset godina Dubrava je postala ugodno mjesto za život, mjesto prekrasne prirode i vrijednih ljudi. Iduće godine obilježit ćemo 930 godina od prvog spomena naziva Dubrava. Naime, 1094. godine se prvi put spominje Dubrava kada je osnovana i Zagrebačka nadbiskupija – poručio je Okroša te dodao kako će sa svojim timom i dalje nastaviti raditi na razvoju općine.

Načelnik Okroša zatim je uručio priznanja zaslužnim Dubravcima. Ovogodišnji dobitnici su mladi ekološki poljoprivrednik David Pejić, juniori NK Dubrava i limači NK Dubrava za odlične sportske rezultate, DVD Dubrava te DVD Mostari za 130. godina rada, Mažoretkinje općine Dubrava za postignute uspjehe i Stjepan Požgaj, za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave. Nagradu je posthumno primio dr. Vjekoslav Horvat, za izuzetan doprinos unapređenju zdravstva na području općine Dubrava.

Dan općine Dubrava čestitao je izaslanik Vlade RH i državni tajnik Ivan Vidiš napomenuvši kako je riječ o općini vedrih i energičnih ljudi, u koju uvijek rado dolazi. Čestitke je uputio i izaslanik Hrvatskoga sabora i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec koji je naglasio kako se iz svega priloženog vidi da općina svake godine sve više napreduje. U ime prisutnih gradonačelnika i načelnika čestitala je načelnica općine Rakovec Brankica Benc i zaželjela puno uspjeha u budućem radu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime