Proslavljen Dan Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije povodom obilježavanja Dana županije održana je jučer u prisutnosti gotovo 400 uzvanika.

Sjednici su prisustvovali izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske dr.sc. Vladimir Lončarević, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Dražen Bošnjaković, župani susjednih županija te mnogi drugi uzvanici i prijatelji Zagrebačke županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je kako je Zagrebačka županija i nadalje jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Republici Hrvatskoj. –Prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 54 milijarde kuna Zagrebačka županija nalazi se na drugom mjestu odmah iza Zagreba. Također, na drugom smo mjestu u Hrvatskoj po neto dobiti poduzetnika i neto dobiti po zaposlenom. Prema broju poduzetnika smo četvrta, a prema broju zaposlenih treća županija iza grada Zagreba – rekao je Kožić dodavši da je krajem lipnja ove godine na području Zagrebačke županije zabilježeno 1100 manje nezaposlenih, i što je još važnije, 2800 više zaposlenih nego u isto vrijeme prošle godine.

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan istaknuo je, između ostalog, da je Zagrebačka županija, prema izvješću Policijske uprave zagrebačke o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Zagrebačke županije u 2018. godini najsigurnija županija u RH. –Sigurnost stanovnika naše županije bitna je komponenta njezina cjelokupna rasta te iznimno važna pretpostavka da županija postane udoban dom za svakog -rekao je Mikuljan.

Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je ravnateljici OŠ Sveta Nedjelja Anici Magdalenić, trgovačkom društvu Tabacco iz Zaprešića koje proizvodi „Hrvatski kišobran“, trgovačkom društvu BIO-ZRNO iz Nove Kapele u općini Dubrava, dugogodišnjem predsjedniku Crvenog križa Velika Gorica dr. Ivanu Jurkinu, Udruženju obrtnika Zaprešić i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jastrebarsko. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je čembalistu Franji Biliću iz Stupnika, Hrvatskom pjevačkom društvu „Jeka“ iz Samobora i skladateljici Sari Glojnarić. Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je udruzi Svetojanske mažoretkinje, a nagrada za životno djelo kiparu, slikaru i kulturnom djelatniku Dragutinu Grgasu – Belom iz Zaprešića.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime