Proslava Međunarodnog dana starijih osoba – stogodišnjak Josip Pisnjak otkrio tajnu dugovječnosti

0
Komunalac add

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije u Dubravi je obilježila Međunarodni dan starijih osoba, uz prisutnost predstavnika svih umirovljeničkih udruga koje djeluju na prostoru županije. Domaćin ovogodišnje svečanosti bila je Udruga umirovljenika općine Dubrava, a jedan od sudionika bio je i stogodišnji Josip Pisnjak iz Ivanić-Grada, sada smješten u domu za starije osobe u Dubravi. – Kako doživjeti sto godina? Treba biti nasmijan, uvijek dobre volje, nikad se ne srdit, poštivati svakog čovjeka – poručio je okupljenima.

Da zlatne godine žive što dulje, uz dobro zdravlje, okupljenima je poželjela zamjenica župana Nadica Žužak. –Županija kvalitetno brine o stanovnicima starije životne dobi. Provodimo nekoliko projekata koji pridonose poboljšanju kvalitete njihova života, posebno potrebitih. Tako uz financiranje rada Zajednice udruga umirovljenika, pomažemo i programe ‘Pomoć u kući’ i ‘Zaželi'” -rekla je Žužak.

Na podršci je zahvalio predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Josip Jakopač. – Bez financijske podrške Županije toga ne bi bilo. Po stoti puta moram ponoviti, dok bude potpore Županije i mi ćemo se družiti -rekao je Jakopač.

U prigodnome programu, uz ostale, sudjelovali su pjevački zborovi udruga umirovljenika iz Dubrave, Dugog Sela i Ivanić-Grada.

(Foto: Dragan Vicković i Zagrebačka županija)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime