Proslava Dana općine Gradec

0
Komunalac add

Stanovnici Gradeca u nedjelju su obilježili dan Općine, blagdan Uzvišenja svetog križa i 80. godišnjicu nogometnog kluba Sloboda Gradec.

U Hagnju je svečano otvoreno društveno igralište čiju je gradnju s 250 tisuća kuna financirala Zagrebačka županija, dok je 50 tisuća kuna osigurala Općina Gradec. 

Nakon svete mise u župnoj crkvi Ranjenog Isusa, uslijedio je kulturno-umjetnički program u centru Gradeca u kojem su nastupili folkloraši Izvornog folklornog društva Seljačka sloga iz Gradečkog Pavlovca, KUD Zov zavičaja iz Rugvice i KUD Tomislav iz Svetog Ivana Žabnog. Svečanom obilježavanju prisustvovali su brojni gosti, među kojima i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, potpredsjednica Županijske skupštine Mirela Katalenac, predsjednik  Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, te predstavnici okolnih gradova i općina.

Načelnica Općine Ljubica Ambrušec istaknula je brojne projekte koji su pokrenuti u općini, između ostalog izgradnja dječjeg vrtića i vodoopskrbnog sustava.                                   Općina je danas orijentirana na održivi razvoj, te se ostvaruje značajan napredak u gospodarskom, socijalnom i kulturnom životu općine. Prezadovoljna sam učinjenim, moji osobni cilj i cilj mojih suradnika svakako je viši i nadam se da ćemo ga svi zajedno i dostići. Uz pošteni rad i narod može se mnogo toga postići – rekla je Ambrušec.

U sklopu obilježavanja Dana Općine dodijeljena su javna priznanja. Nagradu za svoj rad primila je zapovjednica DVD-a Repinec Marina Agičić, zatim Udruga umirovljenika Općine Gradec na čelu s predsjednikom Dragutinom Flajsom, te učenici OŠ Gradec koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Priznanja su primili i učenici koji su ostvarili zapažene rezultate u sportskim natjecanjima iz atletike, hrvanja i karatea.  Nagrada za životno djelo uručena je prvom dočasniku Središta za međunarodne vojne operacije Draženu Klanjecu iz Zabrđa.

Maja Petak

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime