Prošla je godina unatoč pandemiji bila uspješna za vrbovečke obrtnike

0
Komunalac add

Udruženje obrtnika Vrbovec održalo je redovitu izvještajnu godišnju skupštinu, kojoj su nazočili predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. Predsjednik Udruženja obrtnika Vrbovec Ivan Leščić podnio je izvješće o radu u protekloj godini. –Obrtnici su bili uspješni unatoč pandemiji. Izostali su sajmovi, revije , izložbe, ali najvažnije je da su obrtnici opstali – istaknuo je Leščić. Značajna financijska sredstva u iznosu od 623.000 kuna za očuvanje poslovne aktivnosti izdvojio je Grad Vrbovec, a Zagrebačka županija odobrila je ukupno 1,2 milijuna kuna pomoći obrtnicima.

U protekloj godini vrbovečki su obrtnici također financijski pomagali stanovništvu stradalom u potresu u Zagrebu, a zajedno s Gradom te općinama Farkaševac i Preseka sudjeluju u gradnji obiteljske kuće obitelji Brkić iz Galdova, kraj Siska.

Udruženje obrtnika Vrbovec danas broji 419 članova koji zapošljavaju više od 1100 radnika. U Udruženju obrtnika su 72 proizvodna obrta, 82 iz oblasti građevine te 82 obrtnika koji se bave uslugama.

Ovom su skupštinom vrbovečki obrtnici ujedno obilježili i Dan obrtnika, koji se slavi 15. lipnja na Dan grada Vrbovca i Župe sv. Vida.

(Dragan Vicković)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime