“Pronađimo blago u otpadu”

0
Komunalac add

U hotelu Bunčić u Vrbovcu danas je otvorena izložba pod nazivom „Pronađimo blago u otpadu“, koju je pripremila Udruge za ekologiju, zaštitu okoliša, prirode i zdravlja Eko TILA, a prigodan program uz ples i pjesmu održala su djeca Male škole Dječjeg vrtića Vrbovec.

Cilj izložbe je podići svijest o važnosti razvrstavanja otpada i potencijalu iskoristivosti odbačenih predmeta te poticanje i razvoj kreativnosti u zajednici za ljepše, boje i zdravije sutra. U sklopu izložbe organizirana je i besplatna likovna radionica za sve zainteresirane, koju će članovi Udruge održati u ponedjeljak  9. ožujka u 16 sati u hotelu Bunčić.

 – Želja nam je na radionici okupiti što veći broj ljudi s kojima ćemo stare i odbačene predmete pretvoriti u nove i korisne predmete, a ujedno ćemo im podariti i umjetničku vrijednost. Svi zainteresirani sa sobom mogu donijeti manje premete koje žele obnoviti, kao što je na primjer staro posuđe, kutije od cipela boce i slično – pojasnila je predsjednica Udruge Duška Gregurek.

Udruga Eko TILA, koja na području Zagrebačke županije aktivno djeluje od 2009. godine, najpoznatija je upravo po organizaciji eko-radionica kojima potiče svjesno odrastanje najmlađih uzrasta te ih na kreativan način uključuje u odgovorno očuvanje okoliša.

Izložba će biti postavljena do 15. ožujka.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime