Promocija stvaralaštva književnice Božice Jelušić u Vrbovcu

0
Komunalac add

U organizaciji vrbovečke Udruge “Osebunjek” u petak će se u motelu Marina održati promocija stvaralaštva hrvatske književnice Božice Jelušić, antologijske pjesnikinje i majstorice proze, dobitnice brojnih nagrada u zemlji i svijetu. U središtu susreta bit će roman “Čišćenje globusa” te njen pjesnički opus.

Promocija će se održati s početkom u 19 sati. Iz udruge “Osebunjek” mole sve posjetitelje da se pridržavaju trenutno važećih uputa HZJZ.

Inače, Božica Jelušić rođena je 16. prosinca 1951. godine u Pitomači (Podravina). Završila je studij hrvatskog i engleskog jezika te se najveći dio svoje radne karijere bavila pedagoškim radom. Pored toga, od mladosti objavljuje poeziju i prozu te kritičke i novinarske tekstove u novinama, časopisima, zbornicima i samostalnim izdanjima. Od 1969. do danas objavila je 60 samostalnih naslova poezije i proze.

Dobitnica je važnih književnih nagrada i priznanja, nositeljica uglednih stipendija za svoj književni rad. Zastupljena je u čitankama i školskoj lektiri, a osobito se ističe njen dijalektalni (kajkavski) opus. Božica Jelušić živi i radi u Đurđevcu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime