Promocija streljaštva, uređenje streljane i prva klupska trenerica Nikolina Kornet

0
Komunalac add

Streljačko društvo PIK Vrbovec održalo je izvještajnu skupštinu u prostoru Gradskog stadiona Vrbovec. Skupštinom je predsjedavalo radno predsjedništvo u sastavu Robert Miković, Nikolina Kornet i Miljenko Šaško.

Izvješće o radu za 2023. godinu podnio je Robert Miković. – Društvo promiče streljački sport u serijskom programu u disciplini zračna i malokalibarska puška od pozivnih turnira, županijske lige pa do Hrvatskog prvenstva. Tijekom 2023. društvo se natjecalo u kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj i veteranskoj konkurenciji. Tako se društvo natjecalo na sljedećim natjecanjima: 16. novogodišnji turnir, organizator „DDS 1885”, Ljudevit selo pokraj Daruvara, zračna puška, Županijska liga u Dubravi, zračna puška, Prvenstvo Zagrebačke županije za seniore i seniorke, streljana u Dubravi (organizator SD PIK Vrbovec), Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, Zagreb, Vrapčanski potok MK puška, Prvenstvo Hrvatske za veterane, Osijek, streljana „Pampas” zračna i MK puška, 14. kup Končanice, zračna puška. Društvo je organiziralo 19. kup Grada Vrbovca (zračna puška) i 24. trofej Grada Vrbovca (zračna puška) za vrijeme turističko-kulinarske manifestacije Kaj su jeli naši stari – istaknuo je Miković.

Hrvatski streljački savez je u 2022. godini, u suradnji s Visokim učilištem u Zagrebu, organizirao stručnu izobrazbu za trenera streljaštva. Nikolina Kornet je uspješno položila sve ispite iz teoretske i praktične nastave i stekla zvanje trenerica streljaštva za pušku i pištolj. Tako je Nikolina Kornet postala prva žena u 70-godišnjoj povijesti društva koja je stekla trenersku licencu.

Od tehničkih zahvata u prostoru streljane izvršeno je kompletno bojanje zidova, na prozore je postavljena aluminijska rolo zavjesa, na podu uzduž streljačkih mjesta postavljena je gumena crna podloga. Nabavljena je sportska oprema od torbi pa do streljačkih rukavica. Obavljen je jedan godišnji liječnički pregled sportaša. Održane su dvije izvještajne skupštine društva gdje je usvojen novi Statut Streljačkog društva PIK Vrbovec sukladno odredbama novog Zakona o sportu. Po kalendaru Hrvatskog streljačkog saveza za 2023. godinu i županijskog saveza zagrebačke županije ostvarili smo sve naše planove i ciljeve. Razvijamo prijateljsku i sportsku suradnju sa ostalim streljačkim društvima i klubovima iz četiri županije s kojima obostrano sudjelujemo u gađanju na prigodnim turnirima u povodu svečanih događanja – dodao je Miković.

Financijsko izvješće za 2023. godinu prezentirao je Rihard Miković, a u ime Nadzornog odbora izvješće je podnijela Marija Štajminger. Skupštinari su jednoglasno prihvatili sva izvješća.

Tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić čestitao je društvu na sportskim rezultatima i na promociji streljaštva na području Grada Vrbovca. Naglasio je kako je streljaštvo, uz nogomet, u prijašnjim vremenima bilo najpopularniji i najmasovniji sport. – Streljaštvo je olimpijski sport te se treba više poraditi na uključivanju što većeg broja mladeži. To je temelj budućnosti svakog sportskog društva – istaknuo je Brezarić te uputio čestitke Nikolini Kornet na stjecanju trenerske licence. – To je samo dokaz da se uz ljubav prema sportu i odricanjem može puno učiniti za razvoj pojedinog sporta -dodao je.

Poslije održane Skupštine organiziran je domjenak i sportsko druženje.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime