Promocija slikovnice “Ja žir, vjeverica Vera i jedno daleko jezero”

0
Komunalac add

Promocija slikovnice “Ja žir, vjeverica Vera i jedno daleko jezero” Vrbovčanke Irene Skopljak Barić održat će se u četvrtak, 23. studenog u 19 sati u OŠ Marije Jurić Zagorke. O knjizi će, uz autoricu, govoriti književnica Iva Bezinović-Haydon i urednik Branko Čegec.

“Ja žir, vjeverica Vera i jedno daleko jezero” prva je slikovnica Irene Skopljak Barić. Tekst za slikovnicu nastao je prije gotovo dvije godine, ali je objavljena tek sada zbog dugotrajne potrage za ilustratorom, ističe autorica. – Na kraju sam ilustratoricu Jelenu Šušnjar našla u Beogradu i s njom sam od ogledne ilustracije koju mi je poslala, odmah kliknula i ta se suradnja nastavila u predivnom tonu do samog kraja. Izdavač je Meandar Media iz Zagreba – rekla je Skopljak Barić.

Inače, Irena Skopljak Barić profesorica je hrvatskoga i ruskog jezika i književnosti. Neke su joj pjesme i priče pohvaljene, a neke nagrađene na različitim natječajima u Hrvatskoj i regiji. Suautorica je čitanki iz hrvatskoga jezika u izdanju nakladničke kuće Profil Klett te digitalnih obrazovnih sadržaja za projekt e-Škole.

2016. godine izašla je njezina prva pjesnička zbirka Neprivezani u izdanju Hrvatskoga društva pisaca iz Zagreba. Svoju drugu pjesničku zbirku Plava mahovina objavila je 2020. godine, također u izdanju Hrvatskoga društva pisaca. Idejna je začetnica Zagorkinih književnih dana, književne manifestacije koja se od 2020. godine redovito održava u Vrbovcu. U sklopu Zagorkinih književnih dana u prostorima Narodne knjižnice Vrbovec provode se različite radionice za djecu i odrasle, susreti s istaknutim hrvatskim i regionalnim književnicima te međunarodni natječaj ZA najbolju GORKU priču.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime