Promocija školskog lista “Cvrkut”

0
Komunalac add

U I. osnovnoj školi Vrbovec danas je održana promocija školskog lista „Cvrkut“. Ove je godine izašao 22. broj nakon nekoliko godina pauze. Ravnatelj I. osnovne škole Vrbovec Žarko Popović rekao je da list obuhvaća sva događanja u školi za vrijeme jedne školske godine te dodaje – Ono na što smo posebno ponosni je to da nam je u zadnje četiri godine list završio na Državnom natjecanju školskih listova svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Dokazali smo se s kvalitetom i radom. Ono što posebno veseli je to da su radovi učenika u školskom listu doprinijeli tome da taj list bude toliko kvalitetan – ističe Popović.

Tema svakog broja lista „Cvrkut“ je projekt koji se provodi kroz školsku godinu. Ove godine tema je „sklad“. – Prošle smo godine i za vrijeme ljetnih školskih praznika imali unutarnje i vanjske radove na školi pa smo htjeli urediti školu iznutra jer je energetska obnova uredila vanjski dio škole. Dobili smo novu fasadu, stolariju, uređeno je grijanje i rasvjeta. Htjeli smo pridonijeti tome da se skladno odnose ta dva dijela vanjskog i unutarnjeg uređenja – pojašnjava Popović.

Glavni urednici na listu, svake su godine jedna od učiteljica hrvatskog jezika te jedan učenik. Glavna urednica u ovom broju lista je učiteljica Martina Babić, a urednica učenica Lorena Kirša. Nakon promocije, u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec, održana je priredba na kojoj su proglašeni najučenici od 1. do 8. razreda osnovne škole te im je ravnatelj dodijelio nagrade. Na kraju su učenici izveli „Školski bećarac“ i nasmijali sve okupljene.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime