Promocija pjesničke zbirke “Plava mahovina” Irene Skopljak Barić

0
Komunalac add

U Pučkom otvorenom učilištu u petak, 25. rujna s početkom u 18 sati održat će se promocija pjesničke zbirke Vrbovčanke Irene Skopljak Barić pod nazivom „Plava mahovina“. Na promociji uz autoricu sudjeluju Darija Žilić i Sanda Lončar Ružić. Večer se nastavlja u AKC Garaže i glazbenog gosta Tomislava Golubana od 19.30 sati.

Irena Skopljak Barić profesorica je hrvatskoga i ruskog jezika i književnosti. Pjesme i kratke priče objavljivala je u časopisima Poezija i Tema, na portalu za književnost i kulturu Strane.ba te u nekoliko zbornika i publikacija u sklopu književnih natječaja. Godine 2013. osvojila je prvu nagradu Hrvatskoga književnog društva iz Rijeke „Josip Eugen Šeta“ za neobjavljen poetski rukopis Skupljači meda u Nepalu.

Iste je godine osvojila i drugu nagradu na natječaju Gradske knjižnice Samobor za priču Svijetli u tmini, a 2016. godine treću nagradu na natječaju „Slavko Kolar“ u Čazmi za priču Oni Koji Traže. Usto, priča S vama do smrti ušla je 2012. godine u najuži izbor Pričiginova natječaja za kratku priču.

Suautorica je čitanki iz hrvatskoga jezika u izdanju nakladničke kuće Profil Klett te digitalnih obrazovnih sadržaja za projekt e-Škole. Godine 2016. izišla je njezina prva pjesnička zbirka Neprivezani u izdanju Hrvatskoga društva pisaca iz Zagreba. Svoju drugu pjesničku zbirku Plava mahovina objavila je 2020. godine, također u izdanju Hrvatskoga društva pisaca.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime