Promocija kompilacije “Nespojevi” i cjelovečernja slušaona u AKC Garaže

0
Komunalac add

Sutra će se u prostoru AKC Garaže održati promocija kompilacije “Nespojevi” i cjelovečernja slušaona. Glazbu će puštati Iv/An, predani kreativac na relaciji grafički dizajn-muzika. Inače, mikro-izdavačka kuća Ovozemaljske stvari, aktivna od početka 2020. godine objavila je novu kompilaciju pod nazivom Nespojevi.

Ovozemaljske stvari djeluju kao društveno angažiran diy label, pa je ova kompilacija inspirirana jednom od nedavnih kampanja Zaklade Solidarna, vezanom uz sveprisutan problem energetskog siromaštva.

Iz Vrbovečke udruge mladih ističu da će sva novčana sredstva od prodaje digitalnog downloada i fizičkih primjeraka biti usmjerena na Zakladu Solidarna u znak podrške njihovom predanom društvenom radu. Detaljnije o kompilaciji saznajte na Bandcamp stranici Ovozemaljskih stvari – www.ovozemaljskestvari.bandcamp.com

Na kompilaciji se nalazi 11 „nespojivih“ bendova i glazbenika: Onaj dječak, Koridor, Šahtofonija, ###, Izleti, The Karmakumulator, Seine, Konvoj bonton bajkera, Stidnice i naši Koprivničanci Ivan Grobenski i bend Wojtyla.

U petak ćemo imati kratki razgovor s autorom kompilacije Ivanom Antunovićem o konceptu kompilacije i Ovozemaljskim stvarima te ćemo zajedno preslušati odabrane izvedbe s kompilacije i prokomentirati ove neobične glazbene spojeve. Nakon razgovora slijedi cjelovečernja slušaona, a glazbu vam pušta upravo Iv/An – poručuju iz VUM-a.

Predani kreativac na relaciji grafički dizajn-muzika, samozatajno djeluje još od kraja devedesetih. Svoje početke bilježi u eksperimentalnom duetu Narrow s prijateljem Robertom Sorićem, nakon kojeg samostalno nastavlja stvarati pod dva paralelna pseudonima (“Umrijeti za strojem” i “1/2”), uz istaknut angažman i kroz njegov donedavni samizdat-label “0.5”, da bi potom iznenada zaključio jedno obilno poglavlje i od 2015. godine nastavio stvarati i nastupati pod (pravim) imenom Iv/An.

Kroz 25 godina rada, uz njegov vlastiti audio-vizualni angažman, Iv/An je ostvario i popriličan broj prijateljskih suradnji s drugim neumornim kreativcima na području muzike, dizajna i samizdatskog djelovanja. Krajem 2022. godine objavio je svoj 5. album – “Razmišljajmo o nečemu drugom”, a u suradnji s čuvenim nizozemskim underground izdavačem Creme Organization, u pripremi je re-izdanje Iv/Anovog prvog albuma iz 2016. godine – “Self And Selfish”. Ranijih godina, Iv/Anov muzički rad zaživio je i na izdanjima drugih inozemnih izdavača (među njima (T)Reue um (T)Reue, Genetic Music, Domestica i Totally Wired Records) dok u novije vrijeme konkretniju suradnju bilježi s izdavačima Fettkakao iz Beča, te TONN Recordings iz Belfasta.

Paralelno uređuje i vodi dva vlastita, omanja samizdat-labela – Tonal Shifts i Ovozemaljske stvari, za koji je nedavno objavio hvaljenu kompilaciju raznih izvođača s humanitarnim predznakom, naslovljenu “Nespojevi”. O Iv/Anovom radu, uz ovdašnje medije, povremeno pišu i inozemni mediji. Kroz proteklih dvanaestak godina, o njegovom radu moglo se tako pročitati ponešto i na stranicama njujorškog Artforuma i bečkog SKUG-a, a u novije vrijeme i na stranicama časopisa Electronic Sound. U nedavnih par navrata, prostor u vlastitoj radijskoj emisiji ustupio mu je čak i kultni Henry Rollins.

Navedena slušaona dio je projekta AKC “Garaže” – cjelogodišnji program 2023 koji je financiran od strane Grada Vrbovca, Zagrebačke županije i Ministarstva kulture i medija RH. Rad udruge u 2023. podržava Zaklada Kultura nova.

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime