Promocija djela Božice Brkan u Vrbovcu

0
Komunalac add

U organizaciji vrbovečke udruge „Osebunjek“ jučer je u Narodnoj knjižnici Vrbovec održano predstavljanje djela književnice Božice Brkan. Autorica je predstavila zbirku kajkavske poezije pod nazivom “Nemoj mi to govoriti” te roman “Generalov sin, Srbin, a Hrvat”.

-„Nemoj mi to govoriti“ je knjiga posvećena mojoj mami. To je poezija koja zapravo sumira i kekavicu, moslavačku kajkavicu, štokavicu te na kraju neka moja zrela razmišljanja. Knjiga je prijavljena za Nagradu Miroslav Krleža na što sam posebno ponosna. Roman “Generalov sin, Srbin, a Hrvat” planirali smo promovirati prošle godine, prije korone pa me veseli što ga danas mogu promovirati. U svom stvaralaštvu uvijek pokušavam da ono što „upijem“ prenesem drugima. I ono što me razveseli i ono što me rastuži. Stoga to obuhvaća i lijepe i ružne stvari, ali mislim da tu ne treba bježati niti od jednih niti drugih – rekla je autorica.

Inače, Božica Brkan je književnica, novinarka i urednica, rođena 1955. godine u Okešincu u Moslavini. Trideset godina radila je kao profesionalna novinarka te je dobitnica nagrade HND-a „Marija Jurić Zagorka“. Živi u Zagrebu. Piše standardnim hrvatskim književnim jezikom i kajkavskim – moslavačkom kekavštinom. Autorica je zapaženih etno-kuharica „Enciklopedije špeceraja“ i „Oblizeki“. Dobitnica je brojnih književnih nagrada. Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskoga novinarskog društva te suosnivačica Hrvatske udruge potrošača i Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Zahvaljujem hrabrima, što su došli, neki kolege čak iz Varaždina, a napose članovima Udruge Osebunjek, koja je organizirala predstavljanje, te Narodnoj knjižnici Vrbovec, domaćinu (knjižničarka Mateja Hrgovan), koja mojih knjiga ima kao da sam im zavičajna književnica. Lijepo je kad čovjek ima poticaj i može poticati. Kad je kultura i u manjim mjestima još živa i kad publiku ne otmu lagane TV priče – poručila je autorica.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime