Promašaji Martinovića, J. Colarića i Sliškovića koštali Vrbovec dva boda protiv Španskog

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. HNL SREDIŠTE 23. KOLO

VRBOVEC – ŠPANSKO 1 : 1

 VRBOVEC, Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Ivan Lacković (Jablanovec) 5. Pomoćnici: Ivica Mazal (Zaprešić) i Patrik Krmar (Zagreb). Četvrti sudac: Tin Debogović (Bjela Gorica).

Delegatkinja: Zsuzsanna Szittar (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 J. Colarić (43), 1:1  Strmečki (90).

VRBOVEC: Zrinščak 6, Režabek 6, M. Tolić 6, Krizmanić 6, Tomas 6, Trošić 6, Slišković 5,  Babić 6, Martinović 5, (od 70. Busija -), D. Colarić 5, J. Colarić 5.

Trener: Dražen Biškup  6.

ŠPANSKO: Alagić 7,5, J. Bajan 6, (od Marković -), Tarle 6, (od 75. Glavinić -), Golubić 6, Klarić 5, Jurišić 6, (od 46. Lerotić 6), Ljubičić 6, Strmečki 7, Ivić 6, Milinović 6, B. Bajan 6, (od 75. Šiprak -).

Trener: Mihovil Vukelić 6.

IGRAČ UTAKMICE: Hrvoje Alagić.

CRVENI KARTON: Blaženko Klarić (52).

Vrbovčani su prokockali veliku priliku za pobjedom protiv Španskog jer su stvorili 9 mrtvih šansi koje su uspjeli promašiti napadači Martinović, Josip Colarić i Slišković pa je na kraju utakmice Špansko izborilo sretni bod. Domaćin je stvorio prvu prigodu već u 5. minuti jer je Režabek bacio loptu s desne strane koju je primio Martinović i potom s 10 snažno tukao iznad gola. Drugu priliku zapucao je Martinović u 10. minuti kada je neometan s 10 m promašio gostujuća vrata. U 12. minuti Martinović je ponovo u trećoj mrtvoj prilici, ali je njegov šut s 11 m obranio Alagić. Josip Colarić je u 26. minuti proigrao Martinovića koji izbija sam ispred Alagović i puca s 10 m u vratara. Vrbovec je konačno došao do rezultatske prednosti u 43. minuti jer je Josip Colarić iz gužve s 5 m zakucao loptu u gostujuću mrežu.

U 49. minuti vratar Alagić ruši izvan kaznenog prostora Sliškovića koji se nalazi u izglednoj situaciju za postizanje pogotka. Potom slijedi kardinalna pogreška Lackovića, koji umjesto da isključi Alagovića, dodjeljuje mu opomenu. U 52. minuti sudac Lacković bezrazložno isključuje gostujućeg igrača Klarića. Peta velika domaća šansa dogodila se u 58. minuti jer je Slišković ubacio s lijeve strane, a Josip Colarić iz blizine puca pored lijeve vratnice. Nova šesta 100 postotna prilika za Vrbovec zbila se u 60. minuti jer je Slišković dodao loptu Martinoviću koji je sebično tukao, iako je imao slobodnog Josipa Colarića, a svojom obranom se istaknuo Alagović.

Sedma domaća prilika dešava se u 70. minuti. Nakon Babićevog ubačaja kornera s desne strane Tomas glavom s 10 m puca glavom ravno u Alagovića. Osma prigoda za Vrbovec desila se u 81. minuti jer je Josip Colarić probio po desnom boku, ali je njegov šut s 11 m obranio Alagović. Nakon toga igru su preuzeli gosti i stvorili dvije 100 prilike za poravnanje rezultata u 85. i 86. minuti, ali je udarce Glavinića izvrsno obranio Zrinščak. Ipak brzu gostujuću akciju u 90. minuti okončao je pogotkom Strmečki, koji je iskosa s lijeve strane 10 m pogodio u lijevi donji kut za izjednačenje rezultata. Deveta velika i zadnja šansa za domaćina upropaštena je u sudačkoj nadoknadi u 90+3 minuti. Josip Colarić dodaje loptu Sliškoviću koji je snažno tukao i s 14 m promašio gol.

Povremena sebična i nonšalantna igra pojedenih igrača u kojoj se iskazuju egoistični interesi nasuprot interesa momčadi su na kraju Vrbovec koštala možda gubitka ključna dva boda za ostanak u trećeligaškom društvu. S druge strane Špansko putuje u Zagreb sa sretno osvojenim bodom, svjesni da su mogli kući putovati i pune mreže golova. I na kraju sudac Ivan Lacković bio je najslabija točka, ispod svake razine suđenja, jer je svojim odlukama izazvao salve gnjeva kod igrača i službenih osoba obiju momčadi.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime