Projekt “Zaželi” ide dalje

0
Komunalac add

Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec u Vodovodnoj ulici predstavljen projekt „Zaželi – Idemo dalje“. Predstavljanju su prisustvovali: gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, načelnici okolnih općina: Gradeca, Dubrave, Rakovca, Preseke i Farkaševca, ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta te ostali gosti. Moderator predstavljanja projekta bio je Dragan Vicković.

Projekt „Zaželi – Idemo dalje“ nastavak je projekta „Zaželi“ u sklopu kojeg se zapošljavaju teže zapošljive žene s područja grada Vrbovca i općina Dubrave, Farkaševca, Rakovca, Gradeca i Preseke, ukupne vrijednosti 6.534.137,64 kuna. Financijska sredstva u potpunosti su osigurana iz EU fondova. Cilj projekta je pomoć starijim i nemoćnim osobama u svakodnevnim aktivnostima poput održavanja osobne higijene i održavanja higijene odjeće, održavanja higijene stambenog prostora, pripremanja hrane, dostave namirnica i lijekova, održavanje socijalnih kontakata kroz razgovor i druženje i slično.

Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Mato Jelić na samom je početku kratko pozdravio okupljene te zahvalio svima na dolasku i podršci koju pružaju vrbovečkom Crvenom križu. Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko naglasila je da se projekt Zaželi provodi od 2016. godine kada je društvo bilo partner Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. – Sve žene koje su do sada radile kod nas ili koje još uvijek rade, stječu određeno obrazovanje i one su poželjne na tržištu rada, ali korisnici koji su postali ovisni o njima tek sada imaju povjerenja u njih i tek sada imamo lakoću u radu – rekla je Mucko te ukratko predstavila projekt.

Inače, projekt „Zaželi“ završen je 30. studenog 2020. godine te je Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec početkom siječnja započelo s provedbom projekta „Zaželi-Idemo dalje“. Zaposleno je 30 žena za pružanje pomoći u kući u periodu od 12 mjeseci za 180 korisnika s područja Grada Vrbovca te okolnih općina. Vrijednost projekta je 2,7 milijuna kuna.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta također se kratko obratila okupljenima. – Izuzetno sam ponosna što sam ravnateljica županijskog društva u kojem se nalazi ovakvo, vrlo vrijedno društvo Crvenog križa poput vrbovečkog. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu, a ravnateljica Mucko je uistinu primjer svima nama – poručila je.

Gradonačelnik Denis Kralj čestitao je vrbovečkom Crvenom križu i ravnateljici Mucko na provedenim projektima te zaželio sreću u budućem radu. Saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša također je čestitao ravnateljici na odličnoj suradnji u protekle četiri godine te istaknuo kako mu je želja da se ovaj projekt nastavi i u sljedećim godinama.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime