Projekt vrbovečkog Crvenog križa “To mi treba” za novu zgradu i terapeutski park

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec potpisalo je ugovor za provedbu projekta “To Mi Treba” u vrijednosti 14.9677.100,94 kn. Cjelokupan iznos bespovratnih sredstava osiguran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom će se stvoriti infrastrukturni uvjeti za pružanje socijalnih usluga u zajednici za osobe starije životne dobi, a to su; prostor za organiziranje dnevnog boravka za starije s brojnim animacijskim aktivnostima (kulinarske, kreativne, sportsko rekreativne, zdravstvene i kulturne radionice), prostor potreban za pružanje usluge pomoći u kući, kuhinja za pripremu i dostavu obroka, kupaonica za teško pokretne, odnosno nepokretne korisnike, uredi za stručno osoblje, kabinet za individualne i grupne tretmane, te dvije samostalne stambene zajednice za deinstitucionalizirane korisnike.

Osim navedenog, pored zgrade će se urediti park s terapeutskim sadržajima koji će biti ukras našeg grada, a nabavit će se vozilo za dostavu obroka starijim osobama te kombi vozilo za prijevoz starijih. Izgradnja objekta planirana je u centru Vrbovca, pored Gradske tržnice kako bi usluge bile dostupne svim starijim osobama, a pored toga ostavlja mogućnost za buduću nadogradnju i širenje kapaciteta – pojašnjava ravnateljica GDCK-a Vrbovec Jelena Mucko.

Rok za završetak projekta, odnosno izgradnju i završetak objekta je 18. kolovoza 2022. godine.  Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Vrbovec, Zagrebačka županija i Grad Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime