Projekt suradnje LAG-a Prigorje i LAG-a Mareta

0
Komunalac add

Prvo studijsko putovanje u sklopu projekta suradnje LAG-a „PRIGORJE“ i LAG-a „MARETA“ pod nazivom “Zadruge i društveno poduzetništvo” održalo se od 17. do 25. rujna 2022. godine u Zatonu, na području LAG-a „MARETA“.

Sudionici iz javnog, civilnog i gospodarskog sektora, odnosno predstavnici OPG-ova, udruga, gradova i općina imali su priliku na predavanjima steći znanja i vještine vezane uz društveno poduzetništvo i inovacije, zadruge i zadružne modele. Na području LAG-a „MARETA“ sudionici su posjetili školske i poljoprivredne zadruge te naučili više o načinima poslovanja i financiranja zadruga.

Na području LAG-a Prigorje nema zadruga koje bi predstavljale važan razvojni čimbenik područja, ali je razvidno da mala poljoprivredna gospodarstva da bi povećala svoju konkurentnost, održivost i dohodak trebaju razmotriti neke oblike udruživanja. Realizacijom ovog projekta će se promovirati zadrugarstvo i društveno poduzetništvo na području LAG-a „PRIGORJE“ te će se ovime animirati korisnike da se uključe u izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a „PRIGORJE“ i dati LAG-u korisne smjernice prilikom kreiranja tipova operacija za novo programsko razdoblje, ističu iz LAG-a.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime