Projekt “Stari-mladi-sretni” i ove godine

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih (VUM) u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Vrbovec i ove godine provodi projekt „Stari – mladi – sretni“ (SMS). Riječ je o projektu koji je Vrbovečka udruga mladih prvi puta provela još 2006. godine, a ponovno je aktiviran i uspješno proveden prošle godine. Voditeljica projekta je Ena Juričić, magistra socijalne pedagogije, a koordinatorica Josipa Bažant, studentica četvrte godine socijalnog rada.

Glavni cilj  projekta  je poboljšanje kvalitete življenja umirovljenika i osoba treće životne dobi te razvijanje svijesti kod mladih ljudi o potrebi pomaganja starijim i nemoćnim osobama. Korisnici su starije i nemoćne osobe na području Vrbovca i okolice te volonteri – mladi od 15 do 29 godina.

Volonteri prije odlaska na teren prolaze edukaciju o pružanju prve pomoći (u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec) i edukaciju o psihološkim karakteristikama osoba starije životne dobi. Tijekom cijelog trajanja projekta provode se i psihosocijalne radionice na kojima volonteri dobivaju potrebna znanja i vještine komunikacije i suradnje, čime su u potpunosti pripremljeni za rad s korisnicima. Također, osigurano im je i stalno mentorstvo kroz redovite radne, odnosno supervizijske sastanke.

Svima uključenima osigurat će se upis volonterskih sati u volontersku knjižicu i/ili potvrda o volontiranju, a na kraju projekta organizira se i izlet kao nagrada volonterima za uspješno proveden projekt.

Projekt sufinanciraju Grad Vrbovec i Zagrebačka županija.

Vrbovečka udruga mladih (VUM) poziva sve zainteresirane srednjoškolce, studente, mlade do 29 godina da se jave na jedan od kontakata:

e-mail: sms.vum@gmail.com

098/94 64 864 (Ena Juričić, voditeljica projekta)

098/910 0963 (Josipa Bažant, koordinatorica projekta)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime