Projekt „MEGAFON“ – promicanje aktivne participacije djece iz alternativne skrbi

0
Komunalac add

Volonteri Vrbovečke udruge mladih sudjelovali su s organizacijom FICE Hrvatska u edukativnoj radionici za stručnjake o načinima implementacije prava na aktivnu participaciju djece i mladih iz alternativne skrbi. Edukativna radionica održana je u sklopu projekta „MEGAFON“ – projekt promicanja aktivne participacije djece iz alternativne skrbi, namijenjenoj stručnom osoblju Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb – Dugave i volonterima. U drugoj radionici sudjelovali su stručnjaci iz Centra za socijalnu skrb Vrbovec i volonteri VUM-a.

Na spomenutim edukacijama sudionici su imali priliku čuti predavanja doc.dr.sc. Lucije Vejmelke (Studijski centar socijalnog rada ) pod nazivom „Dobrobit djece u specifičnim životnim okolnostima: djeca u alternativnoj skrbi“, zatim predavanje izv. prof. dr. sc. Marijane Majdak (Studijski centar socijalnog rada) „Participacije djece ranjivih skupina s naglaskom na djecu u sustavu pravosuđa“ i predavanje prof.psih. Željka Vukobratovića (Udruga Suncokret OLJIN) „Aktivna participacije djece – iskustvo iz prakse“.

Također, sudjelovali su i u obje participativne grupe s djecom i mladima iz alternativne skrbi na kojima su nastali plakati sudionika koji sadrže poruke vezane uz participaciju djece/mladih.

U sklopu projekta Megafon održale su se dvije participativne grupe za djecu i mlade iz alternativne skrbi iz područja Vrbovca te iz Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb- Dugave.

Tijekom participativnih grupa djeca i mladi izradili su plakate koji sadrže njihove poruke o pravima za koja se zalažu, promjene koje žele da se dogode i sve ono što im je važno trenutno u skrbi kao i što smatraju važnim prilikom izlaska iz skrbi.

Zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom izložba se, umjesto u prostoru AKC „Garaže“, održava u online obliku i sadrži dva plakata, odnosno u svakoj grupi su djeca i mladi zajedno napravili po jedan plakat koji je nakon toga Snježana Josipović grafički uredila u online obliku.

Izložba je dostupna na web stranici FICE Hrvatske, na stranici i društvenim mrežama suradnika na ovom projektu, Vrbovečke udruge mladih (VUM).

Inače, FICE Hrvatska je nevladina je i neprofitna udruga čiji je cilj zaštita prava i poboljšanje uvjeta života djece, mladih i obitelji posebno onih u teškim društvenim položajima, bez obiteljskog okruženja kao i djece, mladih i obitelji u rizičnim situacijama kao što su nasilje, ovisnosti, socijalna isključenost te usmjerenost ka prevenciji, zdravim stilovima života kod djece, mladih i obitelji.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime