Projekt „Gricko“

0
Komunalac add

Krajem školske godine završen je projekt „Gricko“ kojim je osigurana besplatna prehrana učenika iz obitelji slabijeg imovinskog statusa u I. i II. osnovnoj školi Vrbovec. Partneri na projektu su naše osnovne škole, a prijavitelj i korisnik je Grad Vrbovec. Ovim projektom nastavljena je briga o potrebitim učenicima koji su pravo na besplatnu prehranu prošle školske godine ostvarili u projektu kojeg je financirala Zaklada „Hrvatska za djecu“.

Ovogodišnji projekt besplatne prehrane proveden je temeljem poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“.

Projekt „Gricko“ dobio je 436 tisuća kune za aktivnosti usmjerene na ublažavanje deprivacije tipa 1 – nedostatak hrane, što je maksimalni zatraženi iznos, te 4.362,17 kuna, također maksimalan iznos, za provedbu aktivnosti  tehničke pomoći. Sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (85 posto) i  državnog proračuna Republike Hrvatske (15 posto). Time je osigurana školska prehrana za 434 učenika u vrbovečkim osnovnim školama. Za iduću školsku godinu najavljen je istovjetan projekt osiguravanja prehrane u osnovnim školama te se očekuje raspisivanje poziva od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime