Projekt „Gricko“ – Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

0
Komunalac add

Ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama cilj je projekta „Gricko“, koji je nedavno dobio „zeleno svjetlo“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radi se o projektu kojemu je prijavitelj Grad Vrbovec, partneri su I. i II. osnovna škola, dok je projektnu prijavu pripremila Razvojna agencija Grada Vrbovca. 

Projektni prijedlog ostvario je maksimalan broj bodova te ulazi u treću fazu dodjele sredstava kroz Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), koji osigurava 25 milijuna kuna za financiranje projekta „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“. Nakon što je u veljači Gradu Vrbovcu stigla obavijest o statusu projektnog prijedloga apliciranog na ovaj Poziv, projekt je nedavno prihvaćen i stigla je Odluka o financiranju.

Sanja Lazić-Wardell v.d ravnatelja Razvojne agencije grada Vrbovca ističe kako  je projekt „Gricko“ dobio oko 436 tisuća kuna za aktivnosti usmjerene na ublažavanje deprivacije tipa 1 – nedostatka hrane, što je maksimalni zatraženi iznos, te 3.300 kuna, također maksimalni iznos, za provedbu aktivnosti tehničke pomoći. Ovim sredstvima bit će osigurani obroci za 434 učenika vrbovečkih osnovnih škola. Uskoro se očekuje i potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime