Projekt “FROOOM!” u Gradecu – bilo je kreativno, zabavno i poučno

0
Komunalac add

Jučer je završena edukativna i zabavna filmska radionica “Frooom!” koja se prošlog tjedna održavala u Gradecu, a u kojoj su sudjelovala zainteresirana djeca iz osnovne škole. Podsjetimo, riječ je o radionici filmskog, informatičkog i medijskog opismenjavanja namijenjena djeci i mladima u dobi od 8 do 17 godina, a koju provode Bacači Sjenki iz Zagreba pod vodstvom hrvatskih glumaca, redatelja, montažera, scenarista, dramskih pedagoga i slično.

Iz ove petodnevne radionice proizaći će nekoliko kratkih filmića koji će uskoro biti dostupni na Vimeo kanalu organizacije Bacači Sjenki. Projekt je financiran sredstvima Općine Gradec i Zagrebačke županije te je bio besplatan za sve polaznike.

Inače, ova se radionica već provodila među učenicima u Gradecu prije dvije godine. Tada se film “Tajanstvena kamera”, nastao na radionici održanoj za vrijeme ljetnih praznika, plasirao na međunarodni festival filmskog stvaralaštva za djecu i mlade u Mariboru. Zbog velikog interesa ovaj se projekt ponovio i ove godine.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime