Projekt “FROOOM!” ponovno u Gradecu

0
Komunalac add

Od 28. lipnja do 2. srpnja u dvorani Općine Gradec održava se besplatna filmska radionica pod nazivom „Frooom!“. Riječ je o inovativnom i interdisciplinarnom obrazovnom programu namijenjenom djeci i mladima u dobi od 8 do 17 godina, a koji od 2012. godine u RH i međunarodno provode Bacači Sjenki iz Zagreba pod vodstvom hrvatskih glumaca, redatelja, montažera, scenarista, dramskih pedagoga i slično. Radionica je besplatna za sve polaznike koji su iskazali interes u anketi provedenoj u osnovnoj školi.

Radionica počinje razigranim filmskim praktikumom u 9 sati koji traje sve do 15 sati. Pauza za ručak planirana je oko 12:30 sati. Svakog dana oko 11 sati polaznici gledaju vrhunske filmove i potom ih analiziraju iz različitih motrišta: likovi, mjesta i vrijeme radnje, posebne tehnike snimanja, način režije, glume, snimanja, montaže, dramaturgije, itd. Djeca nakon 15 sati mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16 sati.

Podsjetimo, ova se radionica već provodila među učenicima u Gradecu prije dvije godine. Tada se film “Tajanstvena kamera”, nastao na radionici održanoj za vrijeme ljetnih praznika s učenicima iz OŠ Gradec, plasirao na međunarodni festival filmskog stvaralaštva za djecu i mlade u Mariboru.

Zbog velikog interesa ovaj se projekt ponovno provodi i ove godine. Cilj radionice je medijsko, filmsko i informatičko opismenjavanje. Projekt je financiran sredstvima Općine Gradec i Zagrebačke županije, a besplatan je za sve polaznike.

Vjerujemo da će novoprijavljeni učenici biti oduševljeni, a oni kojima je to već drugi susret, sigurno će uživati u novim saznanjima – poručuju organizatori.

Inače, Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 19-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Sve detaljne informacije o ovom projektu možete pronaći na linku.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime