Projekt “Filcaj solidarnosti” proveden u OŠ Dubrava

0
Komunalac add

U Osnovnoj školi Dubrava uspješno je proveden projekt “Filcaj solidarnosti” koji teži inkluziji osoba s intelektualnim teškoćama kroz radionice filcanja koje vode upravo osobe s teškoćama.

Kroz osam mjeseci studenti socijalnog rada organizirali su provedbu 4 radionice filcanja (tehnika recikliranja vune). Tri u osnovnoj školi te jednu za učiteljice u prostorima udruge Ozana, koja je partner na projektu. Također su provedene i radionice izrade božićnih čestitki i radionice poticanja studenata na aktivizam u Studijskom centru socijalnog rada, Pravnog fakulteta Sveučilista u Zagrebu.

Voditeljica projekta je Ivona Tomurad. –Potičem  mlade da se okušaju u projektima solidarnosti. Za mene je ovo iskustvo neprocjenjivo jer sam ovim projektom stekla vještine upravljanja projektnim ciklusom – rekla je Ivona. Članovi organizacijskog tima podijelili su svoja iskustva. Jelena Dabro je istaknula:- Projekt Filcaj solidarnost za mene je otvorio priliku razvoja profesionalnih vještina za daljni rad. Nadam se da će se i drugi mladi uključiti i iskoristiti ovakvu priliku – poručila je Jelena, a Mate Lasić je dodao: – Projekti solidarnosti mladima može biti odličan početak. Naučio sam puno o financijama kroz svoj angažman na projektu.

Tamara Galinec i Martin List, koji dolazi iz Dubrave, također su zadovoljni svojim sudjelovanjem u projektu. Tamara: -Kroz ovaj projekt sam stekla vještine povećanja vidljivosti projekta te smatram da bi se svi mladi trebali odlučiti na uključenje u projekte solidarnosti. Martin: –Ovaj projekt donio mi je priliku aktivacije moje lokalne zajednice. Projekti solidarnosti odlična su prilika za sve mlade.

Projekt je financirala Agencija za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europske snage solidarnosti, a provodi ga udruga Aktivni građani.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime