Projekt „BuBa“ : Vrbovčani ugostili rapske umirovljenike

0
Komunalac add

Vrbovec su u srijedu posjetili umirovljenici otoka Raba. Posjet je rezultat suradnje rapskog i vrbovečkog Crvenog križa kroz projekt „BuBa – budi uključen, budi aktivan“ te uzvratni posjet nakon izleta vrbovečkih umirovljenika na otok Rab u travnju i nedavno održane Sportske susrete umirovljenika u Loparu. – Izuzetno smo počašćeni pozivom na druženje u Vrbovcu i oduševljeni gostoprimstvom naših domaćina. Neki od nas prvi su put ovdje, a grad nam je već prirastao srcu – istaknula je Marija Batistić Mateša, predsjednica Udruge umirovljenika otoka Raba. Rabljani su domaćinima darovali sliku umjetnika Andjelka Brne, koji je na instrumentu poznat kao mih predstavio rapsku narodnu glazbu.

 

Nakon srdačnog dočeka u prostorijama vrbovečkog Kluba umirovljenika, grupu od pedesetak Rabljana kroz turističke znamenitosti Vrbovca provela je prof. Sanja Prijatelj, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i upoznala ih s poviješću grada i okolice, uz obilazak Kule Petra Zrinskog, Muzejske zbirke POU u dvorcu Patačić te Župu sv. Vida, dok ih je kroz novoizgrađenu zgradu Crvenog križa u centru Vrbovca provela ravnateljica Jelena Mucko.

Neopisivo nam je drago što smo danas domaćini ovog divnog susreta. Na samom smo kraju provođenja projekta „BuBa“ kroz koji smo za naše umirovljenike organizirali, između ostalog, izlet na Rab, ali i Sportske susrete, prije mjesec dana. S  Raba nosimo samo pozitivne utiske, a vidimo kako su i danas stvorena nova poznanstva i temelji za buduća druženja. Predstavili smo i dio radionica koje smo kroz projekt organizirali te zahvaljujem našim voditeljima na angažmanu, Dragici Čmelak koja je protekle dvije godine kao umirovljena medicinska sestra brinula o zdravlju naših umirovljenika kroz radionice mjerenja tlaka i šećera te Renati Sedlar Poljak koja je uz pomoć naših umirovljenica danas izradila i poklonila nam prekrasne aranžmane – naglasila je ravnateljica Mucko te pohvalila i izvanredan nastup naših zboraša, odnosno, zborske sekcije SUH-a Vrbovec, pod stručnim vodstvom Franje Simića i Jurice Bažanta.

Jednodnevni izlet Rabljana u Vrbovec završen je prigodnim domjenkom, a potaknuti srdačnom atmosferom, gosti i domaćini složili su se da druženje umirovljenika treba što prije ponoviti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime