Projekt „BuBa“: Održana radionica o seksualnosti

0
Komunalac add

U sklopu projekta „BuBa – Budi uključen, budi aktivan“ namijenjenog umirovljenicima, danas je u prostorijama Općine u Preseki održana radionica o seksualnosti. Osim domaćina, presečke udruge umirovljenika, radionica je okupila i umirovljenike s područja Farkaševca i Vrbovca.

Okupljenim umirovljenicima voditeljica radionice Nataša Barolin Belić, certificirana psihoterapeutkinja te bračna i partnerska terapeutkinja, na zanimljiv i poučan način prezentirala je smetnje u partnerskim odnosima u zrelijoj dobi te načine kako se s njima nositi: od promjene pristupa u komunikaciji do konkretnijih vježbi s ciljem poboljšanja fizičkog i seksualnog zdravlja žena i muškaraca. Isto tako, polaznicima je objasnila važnost pravilne prehrane, ali i važnost upotrebe određenih medicinskih preparata koje doprinose očuvanju spolnog zdravlja i jačanju životne energije.

Kako smo imali prilike vidjeti, sudionici radionice aktivno su se uključivali u raspravu kroz cijelo predavanje, postavljali su pitanja, pokazali su interes i razumijevanje ove tematike koja je još uvijek svojevrsni tabu, stoga ih moramo pohvaliti na angažmanu i dobroj volji, posebno naše presečke domaćine, s kojima smo na projektu „BuBa“, uz ostale partnere na projektu, također ostvarili jako dobru suradnju – naglasila je Jelena Mucko, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec koje provodi spomenuti projekt.

Iz GDCK-a Vrbovec podsjećaju kako se umirovljenici i dalje mogu priključiti svim projektnim aktivnostima projekta „BuBa“, osobnim dolaskom u prostorije CK-a ili telefonskom najavom na brojeve 099 5344 153 (Valentina) i 099/ 5344 154 (Ivana) te se na iste brojeve mogu svakodnevno javiti oko dodatnih informacija.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime