Projekt „BuBa“ – krenuo novi ciklus besplatnih informatičkih radionica za umirovljenike

0
rhdr
Komunalac add

U prostorijama Kluba za umirovljenike vrbovečkog Crvenog križa danas je započeo drugi krug radionica osnova informatičke pismenosti namijenjenih umirovljenicima. Podijeljeni u dvije grupe u jutarnjem i popodnevnom terminu, umirovljenici s područja Vrbovca i okolnih općina, u narednih mjesec dana usvojit će ili ponoviti osnovna znanja o korištenju osobnog računala.

Sudionici radionice naučit će kako raditi s računalnim datotekama i mapama, kako koristiti Internet, elektronsku poštu i ostale oblike komunikacije putem interneta, ali ostavljamo mjesta i za razne individualne potrebe rada na računalu i internetu – objašnjava voditelj radionice, vrbovečki profesor informatike Đuro Leščić i dodaje kako su umirovljenici pokazali interes i volju za učenje. –Neki od njih tražili su, između ostalog, da im pokažemo i kako ispuniti online zahtjev za isplatu božićnice ili plaćanje računa, što je dosta aktualno trenutno i za svaku pohvalu, s obzirom da smo na samom početku ciklusa. Vidimo po tome da postoji stvarna potreba umirovljenika za računalnim opismenjavanjem i tu je postignut pun pogodak kroz projekt „BuBa“ – ističe profesor Leščić.

Podsjetimo, prvi krug informatičkih radionica za umirovljenike održan je u ožujku i travnju ove godine, a sudionici su nakon završetka primili simboličan „BuBin“ certifikat o položenoj edukaciji. Dio njih iskazao je interes za ponavljanjem i nadogradnjom stečenog znanja, tako da je drugi krug radionica podijeljen na osnovne i naprednije grupe polaznika.

Idući serijal informatičkih radionica bit će organiziran u siječnju. Iz GDCK Vrbovec pozivaju sve zainteresirane umirovljenike da se na vrijeme predbilježe, telefonski, putem interneta ili osobno svakim radnim danom, u prostorijama Kluba za umirovljenike u Vrbovcu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime