Projekt „Buba – budi uključen, budi aktivan“ nastavlja s novim radionicama za umirovljenike

0
Komunalac add

Nakon kraće ljetne pauze, u prostorijama Kluba za umirovljenike vrbovečkog Crvenog križa krajem kolovoza otpočeli su novi ciklusi radionica za umirovljenike s područja Vrbovca i okolnih općina, u sklopu projekta „BuBa“.

Svakodnevno druženje i program tjelovježbe, radionice zbora i plesa, redovni treninzi mentalnih vještina, kreativne radionice šivanja i makramea okupljaju umirovljenike u Vodovodnoj ulici u Vrbovcu, gdje se nalazi Klub za umirovljenike, ali aktivnosti se odvijaju i u prostorijama okolnih općina.

Tako će već ovog petka umirovljenici iz Dubrave ugostiti uglednu psihoterapeutkinju Natašu Barolin Belić, koja će u prostorijama Kulturnog centra u Dubravi, s početkom u 10h, održati radionicu o seksualnosti u zrelijoj životnoj dobi. Nakon uspješnih radionica u Vrbovcu i Preseki, i dubravski će umirovljenici moći naučiti više o aspektima starenja i seksualnosti te predrasudama vezanima uz seksualnost i spolno zdravlje starijih osoba.

Kao bračna i partnerska terapeutkinja s dugogodišnjim iskustvom, terapeutkinja Barolin Belić ističe kako su ciljevi radionice razumijevanje starosti i starenja općenito, posebno s naglaskom na razumijevanje promjena na području seksualnosti starijih osoba, suočavanje s predrasudama i stereotipima vezanima uz seksualnost u trećoj dobi, učenje o bolestima i lijekovima koje utječu na seksualnost te dodaje kako će polaznici imati prilike naučiti i praktične vježbe koje doprinose poboljašanju općeg zdravlja, ali i unapređenju seksualnog života u starijoj životnoj dobi.

Dodajmo tomu kako će se idućeg petka, 15. rujna, u prostorijama Općine Preseka, s početkom u 11h, održati radionica redovnog mjerenja tlaka i šećera za umirovljenike. Osim toga, uskoro kreće i novi ciklus radionica osnovne informatičke pismenosti stoga iz Gradskog društva Crvenog križa pozivaju sve zainteresirane umirovljenike da se pridruže spomenutim i brojnim drugim aktivnostima projekta „BuBa“. Radionice su besplatne, a više informacija nalazi se na internetskim stranicama Društva, na facebook stranici „BuBa – budi uključen, budi aktivan“, ili osobno svakim radnim danom, u prostorijama Kluba za umirovljenike.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime