Projekcija filma “Lutajući oceanom” večeras ispred Garaža

0
Komunalac add

Večeras u 20:30 sati, ispred Alternativnog kulturnog centra Garaže prikazat će se dugometražni film Tome Zidića “Lutajući oceanom”. Film je sniman u Portugalu 2022. godine. Režiju potpisuje Toma Zidić, koji je u ovom filmu bio i iza kamere uz kolegicu Austėja Liupševičiūtė. Za montažu filma zaslužna je Dorotea Cerin.

Zatvori oči i osjeti svoje tijelo.

To je poput meditacije.

Priča je vrlo jednostavna — u portugalskom arhipelagu usred Atlantskog oceana, kroz sukobljeni odnos s okolinom, započinje duhovno istraživanje našeg unutarnjeg svijeta. Putovanje se intenzivira stalnim kretanjem koje nas navodi da ponovno zadobijemo povjerenje prirode.

Inače, Toma Zidić je rođen u Zagrebu, 1988. Filmski je autor, mentor i voditelj radionica za djecu i mlade u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor je kratkometražnih filmova, glazbenih spotova i kazališnih predstava. Osnivač je Diversions International Short Film Festivala u Svetom Ivanu Zelini. Član Kinokluba Zagreb, Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela i Filmmaker’s Cooperativea. Vrbovečkoj publici se već ranije predstavio kroz suradnju Vrbovečke udruge mladih i Diversions International Film festivala i projekcije kratkometražnih filmova u Garažama.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Aktivnost je dio projekta AKC “Garaže” – cjelogodišnji program 2023 koji je financiran od strane Grada Vrbovca, Zagrebačke županije i Ministarstva kulture i medija RH. Rad udruge u 2023. podržava Zaklada Kultura nova.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime