Program povodom 400. obljetnice rođenja Petra Zrinskog

0
Komunalac add

Povodom 400. godišnjice rođenja hrvatskoga bana i pjesnika Petra Zrinskog, koji je rođen u našem gradu 6. lipnja 1621. godine, Pučko otvoreno učilište Vrbovec organizira prigodni program. Večeras u 19 sati u dvorani POU Vrbovec održat će se predstavljanje knjige Zrinski i Frankopan u hrvatskom stihu. Gosti na predstavljanju su Vladimir Lončarević i Božidar Petrač, a stihove će interpretirati glumci Robert Kurbaša i Dragan Despot. Predstavljanje će se održati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Sutra, 02. lipnja, također u dvorani POU Vrbovec održat će se predavanje Nike Marasa pod nazivom „Obitelj Zrinski u udžbenicima povijesti“. U nedjelju, 06. lipnja u Muzejskoj zbirci u dvorcu Patačić moći će se pogledati izložba Obitelj Zrinski, a u Gradskom parku održat će se likovna radionica udruge Artoratorij „Kreativna rođendanska gozba Petra Zrinskog“. Također, u nedjelju u 19:30 sati u Župnoj crkvi Sv.Vida održat će se koncert ansambla Sklad pod nazivom „Navik on živi ki zgine pošteno“.

U ponedjeljak, 7. lipnja s početkom u 19 sati u Narodnoj knjižnici Vrbovec održat će se predstavljanje knjiga Zrinski i Frankopani: 100 godina od povratka u domovinu te Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku. Predstavljanje će se održati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Uz POU Vrbovec organizatori programa su: Narodna knjižnica Vrbovec, Grad Vrbovec, Turistička zajednica Grada Vrbovca i Matica hrvatska.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime