Program manifestacije “Uskrsni običaji gradečkoga kraja”

0
Komunalac add

Tradicionalna manifestacija “Uskrsni običaji gradečkog kraja” održat će se na Uskrsni ponedjeljak, 01. travnja u centru Gradeca. Okupljanje i svečani prijem gostiju i uzvanika održat će se u 10 sati u općinskoj dvorani. Posjetitelji u dvorani mogu pogledati izložbu “Jedrenjaci u kamenu” Mate Turića, slike umjetnice Dubravke Rogožar te likovne radove OŠ Gradec. U dvorani će se održati prezentacija i prodaja proizvoda OPG-ova Općine Gradec.

Sveta misa u Župnoj crkvi Ranjenog Isusa u Gradecu, predvođena vlč. Mihaelom Hertarićem u pratnji VIS Gratia održat će se u 11 sati. Nakon mise učenici OŠ Gradec izvest će kulturno scenski program. Paljenje Vuzmice u crkvenom dvorištu održat će se u 12.30 sati.

U sklopu događanja pod šatorom na školskom igralištu, od 10 sati posjetitelji mogu razgledati i kušati domaće, starinske kolače domaćica Općine Gradec. Tu je i izložba radova učeničke zadruge Perunika OŠ Gradec te prezentacija i prodaja dječjih radova kreativne skupine OŠ Gradec. U 13 sati planiran je svečani starinski ručak za goste, uzvanike i sve posjetitelje te narodno veselje uz glazbeni sastav “CONDORI ”.

U sklopu događanja u centru, u 14 sati Konjički klub Challenge Gradec te Konjički klub Sparta organiziraju projahivanje centrom, a održat će se i 2. Moto alka Free bykers Gradec.

Na igralištu NK Sloboda Gradec od 17:30 sati igrat će se utakmica veterana Slobode Gradec protiv Kloštra.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime