Program događanja u prosincu

0
Komunalac add

I.D.

Turistička zajednica grada Vrbovca i ove godine priprema niz događanja posvećenih najveselijem kršćanskom blagdanu.

Tradicionalni božićni program u gradu počinje već 3. prosinca, kad će Zbor učenika Srednje škole Vrbovec izvoditi božićne pjesme. Program počinje u 11 sati na Trgu Petra Zrinskog, a osim u glazbenom djelu, građani će moći uživati i u gastro-ponudi: konobari i kuhari Srednje škole za tu će prigodu pripremiti kobasice i kiflice.

Najmlađe će razveseliti dječji mjuzikl „Božićna želja“ u izvedbi Gradskog kazališta „Žar ptica“, a koji će se održati 6. prosinca u 16 sati, u dvorani PUO Vrbovec. U Maloj galeriji Učilišta, dva dana kasnije – 8. prosinca – bit će postavljena božićna izložba slika autorice Dijane Nazor.

HKUD „Petar Zrinski“ 10. prosinca organizira „Božićne običaje“, a program će još jednom dodatno upriličiti učenici Srednje škole Vrbovec ugostiteljskog i kuharskog smjera. Imat će se prilike prezentirati i tjedan dana kasnije, 17. prosinca, kad će Zbor Gradske udruge umirovljenika na Trgu Petra Zrinskog izvesti koncert božićnih pjesama pod nazivom „U susret Božiću“. Oba događaja počinju u 11 sati. Istog dana, u sportskoj dvorani II. OŠ Vrbovec održat će se tradicionalni Božićni koncert Limene glazbe i mažoretkinja, s početkom u 19,30 sati.

„Badnjak prije Badnjaka“, humanitarna akcija darivanja djece razmjenom poklona u organizaciji Udruge Ružin krug, održat će se 23. prosinca s početkom u 16 sati, a dan kasnije ŠRD „Vukšinac“ priprema šarane na rašljama od 10 sati. Kako ističu organizatori, moći će se nabaviti i svježa riba.

Od ostalih događaja u prosincu, ističemo „The man show“, stand-up comedy show Studija smijeha. Vrbovečku publiku svojim će dosjetkama zabavljati Saša Turković, Tin Sedlar, Tihomir Paravina, Josip Škiljo i Marko Dejanović, 17. prosinca, s početkom u 10 sati u dvorani POU Vrbovec.

Tu je, dakako, i doček Nove godine, na Trgu Petra Zrinskog. Građani će 31. prosinca ispratiti staru i dočekati novu godinu uz TS „Svita“, vatromet i ponoćni valcer. Program počinje u 22 sata.

Organizator svih događanja je TZ grada Vrbovca uz suradnju Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, Savjeta mladih Grada Vrbovca, Dječjeg vrtića Vrbovec i  Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec.

Dodajmo tomu kako će se od 1. prosinca svakodnevno na štandovima moći nabaviti med i proizvodi od meda, bučino ulje i razne druge stvari, dok će udruge žena vrbovečkog područja pripremati prigodne kolače i peru. Savjet mladih grada Vrbovca organizirat će besplatne kino – predstave, a Gradsko društvo Crvenog križa s volonterima će izraditi lutke od jelovih, smrekinih i borovih grančica, kao i razne druge ukrase koje će izložiti na gradskom trgu. Gradski trg dodatno će uljepšati i radovi djece dječjeg vrtića „Vrbovec“, koji će krasiti bor. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime