Proglašeni sportaši Grada Vrbovca

0
Komunalac add

Izvršni odbor vrbovečke Gradske zajednice športskih udruga odlučio je tko su najbolji u vrbovečkom sportu. Nagrade sportašima koji su svojim uspjesima obilježili prošlu godinu, dodijeljene su polovicom siječnja. Najviše nagrada ove je godine osvoji Atletski klub Sveti Vid Vrbovec.

Najbolji sportaš drugu godinu zaredom je Vjekoslav Luburić iz Hrvačkog kluba PIK Vrbovec. Osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske grčko – rimskim stilom, prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u slobodnom stilu za seniore, drugo mjesto na otvorenom prvenstvu u Austriji, te treće mjesto na otvorenom prvenstvu Bugarske.

Najbolji sportaš mladeži je Kevin Michael Jelenak iz Atletskog kluba Sveti Vid Vrbovec. Osvojio je prvo mjesto na Zimskom prvenstvu Hrvatske u bacanju koplja (kadeti), treće mjesto na prvenstvu Hrvatske u bacanju koplja (mlađi juniori), te prvo mjesto na susretu kadetskih reprezentacija u bacanju koplja u Češkoj.

Najbolja sportašica mladeži drugu godinu zaredom je Patricija Tirić iz Atletskog kluba Sveti Vid. Osvojila je treće mjesto na prvenstvu Hrvatske 60 metara za mlađe juniore, drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske 200 metara za mlađe seniore, te drugo mjesto u Balkanation štafeti 4 x 100 u Sloveniji.

Sportska nada je Marlo Turk iz Nogometnog kluba Vrbovec. Jedan je od najboljih igrača u limačima i mlađim pionirima u sezoni 2014/2015 gdje osvaja prvo mjesto u prvoj nogometnoj ligi Nogometnog saveza Zagrebačke županije. U 2015. godini najbolji je strijelac i igrač u selekciji mlađih pionira. Iste godine postaje reprezentativac Nogometnog središta Zagreb. Još jedna sportska nada je Ivan Badalić iz AK Sveti Vid. Osvojio je prvo mjesto na dvoranskom prvenstvu Hrvatske  (skok u vis za kadete), te prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske (skok u vis za kadete).

Najbolji trener je Goran Hendak iz NK Vrbovca. Karijeru je započeo u NK Vrbovcu gdje je kao vratar prošao sve selekcije. Od 2011. godine je trener NK Vrbovca, a sada trenira mlađe pionire s kojima bez izgubljenog boda osvaja prvo mjesto u nogometnoj ligi Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

Najbolji sportski djelatnik je Marijo Dautanec iz AK Sveti Vid. Dobitnik je prestižne nagrade Hrvatskog atletskog saveza kao najbolji atletski djelatnik u 2015. godini.

Najbolja muška sportska ekipa je Teniski klub Vrbovec. Prvo mjesto u drugoj ligi, a igrali su u play-off-u za prvu ligu te osvojili drugo mjesto.

Najbolja ženska sportska ekipa je Ženski nogometni klub Vrbovec. Osvojeno drugo mjesto u drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi sjever – zapad.

Najbolja sportska ekipa mladeži je Atletski klub Sveti Vid, kojemu je pripala i nagrada za zaslužni sportski kolektiv, već drugu zaredom. Postali su kadetski ekipni prvaci Hrvatske, te osvojili 27 medalja na državnim prvenstvima.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime