Proglašeni najbolji sportaši i klubovi Grada Vrbovca u 2023. godini

0
Komunalac add

Večeras je u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec održana dodjela nagrada i priznanja Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec za 2023. godinu. Priznanja su nagrađenima uručili gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, zamjenik gradonačelnika Marko Belošević, potpredsjednik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovca Žarko Popović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović i predsjednik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Ivan Kralj.

Program je otvorio predsjednik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Ivan Kralj. – Gradska zajednica športskih udruga Vrbovec izgubila je u protekloj godini tri svoje članice. Zbog novog zakona o sportu, školski sportski klubovi nemaju pravne osnove da budu naše članice. Zbog toga mi je izrazito žao jer smatram da smo time na velikom gubitku. Naravno, školskim sportskim klubovima želim puno sreće u nastavku rada i puno sportskih uspjeha. Gradska zajednica športskih udruga Vrbovec ima registriranih gotovo tisuću sportaša. Izrazito smo ponosni na njihove sportske uspjehe. Naši su sportaši i sportašice u protekloj godini osvajali odličja na svjetskim, međunarodnim, državnim, županijskim i gradskim natjecanjima. Od tisuću registriranih sportaša najveći dio čine mlađe dobne kategorije i na to smo izrazito ponosni. Zahvaljujući Gradu Vrbovcu i gradskim vlastima pohvaljujem ulaganje u sportsku infrastrukturu. To ulaganje, kao i ulaganje u izobrazbu trenera ne smatram troškom, nego velikim ulaganjem u budućnost. Zadovoljni smo i suradnjom sa Zagrebačkom županijom koja svake godine sufinancira pet sportskih manifestacija koje su od izrazitog značaja. Današnje nagrade priznanje su za višegodišnje odricanje i trud u sportu – poručio je Kralj te čestitao svim nagrađenim sportašicama, sportašima, trenerima i sportskim djelatnicima.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović također se obratio okupljenima. – Ne postoji vrhunski sportaš koji nije prošao sustav lokalnog sporta. Svi naši vrhunski sportaši negdje su krenuli baviti se sportom, došli do najviših razina te onda ostvarivali najbolje rezultate. Želim da svaki euro koji bude uložen u naše sportaše upravo na lokalnoj razini, bude utrošen u naše najbolje sportaše. Zagrebačka županija svake godine prati vrh kvalitete. Postoji pomoć vrhunskom sportu u Zagrebačkoj županiji, a našim vrbovečkim sportašima i sportašicama želim da što više koriste upravo ta sredstva za vrhunski sport. Neka ostanu u Vrbovcu te pronose dobar glas grada Vrbovca i naše županije – rekao je Bregović te čestitao večerašnjim laureatima.

Svim dobitnicima čestitao je i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. – Danas je dan kada vam se cijeli grad klanja, apsolutno zasluženo. Klanja vam se za ono što ste napravili svojim radom i zalaganjem. Moja poruka je da želim da ostanete najbolji i dalje, da nastavite biti to što jeste, ne samo u sportu nego i u životu. Poruka je da se ne bojite, da probate u svom životu iskoračiti, da budete posebni. Želim vam da sve što radite, radite sa svojim srcem, pameti i da ostanete takvi kao što jeste – rekao je Kralj.

Ivan Badalić član je Atletskog kluba Sveti Vid iz Vrbovca i najbolji je sportaš Grada Vrbovca u 2023. godini. Atletikom se počeo baviti 2012. godine kao dvanaestogodišnjak, ali je od 2018. godine do 2022. napravio pauzu. Nakon petogodišnje pauze Ivan Badalić imao je povratak u atletiku iz snova te je osim svoje prve discipline – skoka u vis, ostvario iznimne rezultate u svojoj novoj disciplini – troskoku, osvojivši brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske u Karlovcu u seniorskoj kategoriji s preskočenih 13,38 m. Osim toga, u Čakovcu je na II. kolu HALS-a osvojio 1. mjesto u skoku u vis s preskočenih 190 cm, a pokazao je da je spreman boriti se i u međunarodnoj konkurenciji osvojivši 4. mjesto u troskoku na međunarodnom mitingu “Salix sub astra” 14.06.2023. u Vrbovcu, s preskočenih 13,46 m. Ivan Badalić je ustrajni i predani sportaš koji svojim rezultatima doprinosi afirmaciji vrbovečke atletike u hrvatskim i međunarodnim okvirima.

Andrea Petrek iz Powerlifting kluba Wild hogs iz Vrbovca je najbolja sportašica Grada Vrbovca u 2023. godini. Trener joj je Siniša Križan. Andrea godinama osvaja medalje na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, a ovo joj je šesto priznanje za najbolju sportašicu. U prošloj godini u Južnoafričkoj Republici na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju u benchpressu. U svojoj kolekciji odličja ima naslove:

– JUNIORSKE PRVAKINJE EUROPE 2018. GODINE

– SENIORSKE PRVAKINJE SVIJETA 2021. GODINE

– SENIORSKE VICEPRVAKINJE EUROPE 2022. GODINE

– OSMEROSTRUKE PRVAKINJE HRVATSKE

– EUROPSKE REKORDERKE DO 69 KG

– REKORDERKE HRVATSKE U 4 KATEGORIJE

– NAJBOLJE BENČERICE HRVATSKE SVIH VREMENA

Do sada je bila najbolja sportašica Grada Vrbovca 2017., 2018., 2019., 2021. i 2022. godine. Uz seniorske rezultate radi na svom sportskom usavršavanju te je stekla i trenersku licencu. Andrea Petrek je promotorica vrbovečkog sporta, ali i powerlifting sporta na državnoj, europskoj i svjetskoj sceni.

Najbolja muška sportska ekipa Grada Vrbovca u 2023. godini je Športsko-ribolovno društvo Štuka iz Poljanskog Luga. Društvo je osnovano 2001. godine te u svojim redovima ima žensku i mušku natjecateljsku ekipu. Ženska ekipa proglašena je za najbolju sportsku ekipu grada Vrbovca za 2019. godinu. Muška ekipa ŠRD Štuka u sastavu kapetan Tomislav Horvat, Dubravko Gregorin, Ivor Ilečić i Ivan Šalamon su na natjecanju u Županijskoj šaranskoj ligi u 2023. godini osvojili 1. mjesto. Kao prvoplasirana momčad Zagrebačke županije plasirali su se na Ribolovni kup Hrvatske. Muški sastav ŠRD-a Štuka je na održanom Kupu Hrvatske na jezeru Jošava kod Đakova osvojio peto mjesto od 24. ekipe. Na Kupu Hrvatske ribolovci ŠRD-a Štuke su primili medalju za najveću ulovljenu ribu. Članovi i članice ŠRD Štuke pored sportskog ribolova godinama rade na očuvanju i uređenju jezera u Poljanskom Lugu i na zaštiti životinjskog svijeta, naročito ptica močvarica i ostalih životinja koje obitavaju na jezerima. ŠRD Štuka se može ponositi da je, uz žensku, i muška ekipa osvojila laskavi naslov najbolje muške sportske ekipe Grada Vrbovca.

Najbolja ženska sportska ekipa Grada Vrbovca u 2023. godini je Ženski odbojkaški klub Vrbovec. Seniorke su natjecanje u 1. B ligi u sezoni 2022./23. završile na osmom mjestu nakon dvadeset i dva odigrana kola. Ekipa se sastojala od seniorki i igračica u usponu (juniorki, kadetkinja pa i mlađih kadetkinja). S obzirom na strukturu ekipe rezultat je bio očekivan, jedan od solidnih u 1.B ligi. Nekoliko utakmica odigrale su rezultatom 2:3 pa ostaje žal za boljim plasmanom. Natjecanje u 3. ligi završile su na petom mjestu, a u ekipi su sudjelovale igračice mlađih uzrasta većinom mlađe kadetkinje i kadetkinje. ŽOK Vrbovec je u mlađim uzrastima sudjelovao na sljedećim natjecanjima: Mini odbojka – jedna ekipa koja je na županijskom natjecanju osvojila drugo mjesto i plasirala se na regionalno natjecanje. Mala odbojka – dvije ekipe od kojih je prva ekipa u prvoj jakosnoj skupini osvojila treće mjesto u županiji. Mlađe kadetkinje – sudjelovali su s čak četiri ekipe od kojih je prva ekipa zauzela 5. mjesto u županiji od čak 21 ekipe. Kadetkinje – sudjelovale su s jednom ekipom koja je osvojila 5. mjesto. Juniorke su natjecanje završile na trećem mjestu u grupi. U kupu Zagrebačke županije osvojile su treće mjesto. U ŽOK-u Vrbovec, koji ove godine slavi 30 godina kontinuiranog uspješnog rada, nema bojazni za budućnost kluba jer je to spoj iskustva i mladosti koji i dalje postiže solidne rezultate i nastavlja natjecanje u visokom ligaškom rangu.

Najbolji trener Grada Vrbovca u 2023. godini je Nenad Grežina. Uz svoju dugogodišnju sportsku karijeru u Hrvačkom klubu PIK Vrbovec, gdje je na raznim natjecanjima osvajao brojna državna i županijska odličja, završio je i preddiplomski sveučilišni studij na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, smjer Menadžment u hotelijerstvu te time stekao titulu sveučilišnog prvostupnika ekonomije (univ.bacc.oec). Godine 2020. upisuje trenersku školu na Hrvatskom institutu za kineziologiju za program voditelja hrvanja i od tada počinje njegova trenerska priča. Stečeno znanje, iskustvo i ljubav prema hrvanju pokušava prenijeti na mlade vrbovečke generacije u svojstvu trenera. Unutarnji poziv za trenerom došao je nakon razgovora s obitelji i hrvačkog kruga poznanika i prijatelja te želja da zajedničkim snagama pruži djeci mogućnost bavljenja najstarijim olimpijskim sportom u svijetu od najranije moguće dobi. Svaki početak ima svoje uspone i padove, učili smo to i dalje učimo jedni od drugih zajedno uz veliku podršku roditelja koji su neizostavni dio ove cijele priče. Nenad Grežina je prošle godine rekao – Prethodna 2023. godina u našoj grupi koju zajedno vodim s trenerom Markom Dubravcem ostat će upamćena po izlasku na 15 natjecanja, 54 osvojene pojedinačne medalje, od toga 25 medalja sa državnih prvenstava te 5 ekipnih pehara za plasiranje među najbolje ekipe na natjecanju. To je godina koja je u pola stoljeća djelovanja hrvačkog kluba PIK-a Vrbovec definitivno pokazatelj u kojem smjeru klub zajedno sa svim sudionicima želi ići i razvijati se. Uz trenutni broj sadašnjih stalnih članova kluba koji sudjeluju u radu u našim skupinama, želja u budućnosti je uključivanje novih članova u trenažni proces bazičnogolimpijskog sporta, hrvanja – poručio je.

Najbolja sportska djelatnica Grada Vrbovca u 2023. godini je Renata Ivezić iz Športsko-ribolovnog društva Amur iz Vrbovca. Kao svestrana sportašica počela se baviti sportom od 1968. godine, najprije stolnim tenisom, rukometom, nogometom, kuglanjem i na kraju sportskim ribolovom. Za Kuglački klub PIK Promet i usluge nastupala je od 1986. do 1999. godine. U Športsko-ribolovnom društvu Amur natjecala se od 2000. do 2016. godine. Za Športsko-ribolovno društvo Štuka iz Poljanskog Luga se natječe od 2016. do danas. Tajničke poslove u ŠRD-u Amur obavlja neprekidno od 2006. do danas i jedna je od stožernih članica društva. Članica je Izvršnog odbora Športsko-ribolovnog saveza Zagrebačke županije, a jedan mandat je obnašala i dužnosti dopredsjednice Športsko-ribolovnog saveza Zagrebačke županije. Završila je tečajeve za ribočuvaricu i sutkinju te je uspješno završila školovanje za prvu trenericu sportskog ribolova na području Grada Vrbovca. Bila je 2018. hrvatska reprezentativka u sportskom ribolovu. Za svoje dugogodišnje djelovanje primila je priznanje Športsko ribolovnog saveza Zagrebačke županije za najbolju seniorsku momčad Županije 2018., priznanje za dugogodišnji rad od ŠRD-a Štuka iz Poljanskog Luga 2021., priznanje Športsko ribolovnog saveza Zagrebačke županije za dugogodišnji rad u Upravnom odboru 2021. te nagradu za zaslužnu sportsku djelatnicu Zagrebačke županije u 2023. godini. Renata Ivezić je zaslužna sportska djelatnica koja godinama uspješno djeluje na razvoju sporta u Gradu Vrbovcu.

U kategoriji sportska nada u 2023. godini nagrade su osvojili Ivan Gegić i Lara Matković. Ivan Gegić član je Hrvačkog kluba PIK Vrbovec od 2020. godine. Učenik je 7 B. razreda Osnovne škole Krunoslava Kutena. Trenira tri puta tjedno i uspješno usklađuje svoje školske i sportske obveze. Talentirani je sportaš koji je osvajao medalje na raznim natjecanja u Hrvatskoj. Tijekom 2023. godine je na prvenstvu Hrvatske grčko-rimskim načinom u kategoriji U 13 u Koprivnici osvojio 3. mjesto, a na prvenstvu Hrvatske slobodnim načinom u kategoriji U 13 u Sesvetskom Kraljevcu je osvojio 1. mjesto.

Lara Matković učenica je 8. razreda Osnovne škole Marije Jurić Zagorke. Članica Hrvačkog kluba PIK Vrbovec postala je 2022. godine i odmah pokazala svoju darovitost za hrvanje. Na raznim hrvačkim natjecanjima u 2023. godini je osvajala medalje. Na prvenstvu Hrvatske grčko-rimskim načinom za mlađe i starije djevojčice održanom u Vrbovcu je osvojila 1. mjesto, a na prvenstvu Hrvatske slobodnim načinom u kategoriji U 13 održanom u Sesvetskom Kraljevcu je osvojila 3. mjesto.

Priznanje u kategoriji Zaslužni sportski kolektiv Grada Vrbovca za 2023. godinu pripalo je Hrvačkom klubu PIK Vrbovec. Klub djeluje pola stoljeća, a osnovan je 1973. godine. Tijekom svih ovih godina prometnuo se u jedan od najuspješnijih vrbovečkih sportskih klubova čiji su članovi osvajali medalje na jugoslavenskim, hrvatskim i međunarodnim prvenstvima i turnirima. Iz kluba su proistekli i mnogi hrvatski reprezentativci u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Svoju hrvačku karijeru u klubu je započeo i sadašnji predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović i tajnik Tin Bregović. Pored njih iz kluba su stasali sadašnji predsjednik Hrvačkog saveza Zagrebačke županije Filip Ivan Ćavar i tajnik Tomislav Grežina. Hrvački klub PIK Vrbovec je u 2023. godini osvojio 103 medalje, od toga 25 s natjecanja na prvenstvima Hrvatske i 38 na međunarodnim natjecanjima i tako na najbolji mogući način proslavio 50 godina djelovanja. Klub je sudjelovao na 25 hrvačkih turnira. Otvorena je rekreativna grupa hrvača. U klubu djeluje 4 trenera: Tvrtko Jakšić, Davor Lujić, Nenad Grežina i Marko Dubravec dok se za nove trenere školuju Domenik Andreić i Ivor Bregović. HK PIK Vrbovec po postignutim sportskim rezultatima i svestranim aktivnostima plijeni pozornost ne samo vrbovečke sportske javnosti nego i daleko šire pa je iskazan sve veći interes kako kod djevojčica tako i kod dječaka da se bave hrvanjem. Hrvanje u gradu Vrbovcu ima blistavu budućnost jer dolaze novi naraštaji koji svojim talentom i sustavnim treniranjem osvajaju kolajne najsvjetlijeg sjaja.

Priznanje za izuzetne zasluge i razvoj vrbovečkog sporta uručeno je Anđelku Peteku. Anđelko Petek je cjelokupnu sportsku karijeru ostvario u nogometnom sportu kao igrač, trener, sudac i delegat. Manjim dijelom bavio se i odbojkom. Bio je jedan od prvih školovanih trenera na području Općine Vrbovec. Rođen je 1941. godine. Maturirao je na Srednjoj učiteljskoj školi u Križevcima, a diplomirao na Višoj pedagoškoj školi u Zagrebu. Nogometnu karijeru započeo je u juniorima Vrbovca 1955. godine u kojem je igrao do 1970. Kao igrač Vrbovca osvojio je prvenstva 1961./62., 1962./63. i 1965/66. u Koprivničkom nogometnom savezu i Međupodručnoj ligi. U PIK Vrbovec prešao je 1970. u kojem je bio do 1974. godine. Nakon sjedinjenja SD Zrinski i SD PIK Vrbovec u SD PIK Vrbovec postao je trener 1971. godine. Kao trener PIK Vrbovca sa seniorima osvaja prvenstvo 1973./74. u Međupodručnoj ligi Bjelovar. Trener juniora PIK-a je 1976.godine. Uz PIK Vrbovec bio je trener i u NK Peskovcu od 1994. do 1997. godine. Sudački tečaj je položio 1973., a predsjednik sudaca Općine Vrbovec bio je od 1979. do 1981. Položio je saveznu sudačku kategoriju pa je bio i savezni instruktor. Sudio je od republičkog pa do općinskog ranga natjecanja. U svojoj sudačkog karijeri bio je mentor i mnogim mlađim sucima. Poslije sudačke karijere nastavio je djelovati kao delegat, od 1980-tih godina pa do 2018. godine. Bio je prvi tajnik Nogometnog saveza Zagrebačke županije 1994., a također i tajnik sudačke organizacije Nogometnog saveza NS Zagrebačke županije 1996. godine. U nogometnom sportu proveo je više od 60 godina. Pored nogometa igrao je i odbojku za Vrbovec od 1975. do 1976. godine kada je trener bio bivši jugoslavenski reprezentativac Boris Baždar. Primio je niz sportskih nagrada za svoje sportsko djelovanje pa tako i plaketu Općine Vrbovec 1974. za razvoj vrbovečkog sporta. Anđelko Petek je nezaobilazno ime u povijesti nogometnog sporta u Općini Vrbovec kojeg je uspješno stvarao u drugoj polovici 20. stoljeća.

Priznanje za izuzetne zasluge i razvoj vrbovečkog sporta uručeno je i Željku Klepecu. Željko Klepec je bio svestrani sportaš koji je cijeli svoj život predano radio na unapređenju sporta u Vrbovcu i to primarno u nogometu i tenisu kao igrač, trener i sportski djelatnik. Rođen je 1943. godine u Vrbovcu. Sportsku karijeru je započeo u juniorima NK Vrbovca 1957. godine. U sezoni 1960./61. igrao je za juniore zagrebačkog Dinama i bio juniorski reprezentativac Zagreba i Hrvatske. Cijelo desetljeće tijekom 1960-tih bio je pouzdani i kvalitetni igrač Vrbovca u Koprivničkom nogometnom podsavezu i Međupodručnoj ligi. Kao igrač Vrbovca osvojio je prvenstva 1961./62., 1962./63. i 1965/66. Igrao je i stolni tenis i šah te je u obje sportske discipline osvajao prvenstva općine Vrbovec. Nove sportske izazove potražio je u tenisu 1972. i to zajedno sa svojim nerazdvojnim prijateljem Željkom Koretićem, koji su tijekom 1950-tih godina počeli igrati tenis. Ljubav prema tenisu je bila sve veća pa je Željko Klepec u drugoj polovici 1960-tih godina, pored aktivnog igranja nogometa, išao na poduku teniske igre. Jedan je od osnivača Teniskog kluba PIK Vrbovec 1972. i njegov prvi predsjednik, trener i igrač. Ponovo je bio predsjednik kluba od 1994. do 1998. Igrao je i za veterane kluba i na razne načine doprinosio razvoju tenisa u Vrbovcu. Bio je jedno kraće vrijeme teniski trener u Čazmi i Bjelovaru. Zajedno sa Zdenkom Đurašinom je autor knjige Tenis u Vrbovcu iz 2002. u kojem je opisano 30 godina djelovanja teniskog kluba. Za svoje sportsko djelovanje primio je niz priznanja pa tako i plaketu Općine Vrbovec 1974. za razvoj vrbovečkog sporta. Željko Klepec je i u poznim životnim godinama ostao vezan u teniski klub, a njegovo ime i djelo je još za njegovog života uklesano u povijest vrbovečkog sporta, posebice u razvoju tenisa.

Priznanje za izuzetne zasluge i razvoj vrbovečkog sporta pripalo je i Rihardu Mikoviću. Rihard Miković je cijeli svoj život nesebično posvetio razvoju streljaštvu kao natjecatelj, trener i sportski djelatnik u Općini Vrbovec. Pored streljaštva jedno kraće vrijeme se bavio sportskim ribolovom i bio je član Športsko-ribolovnog društva Črnec. Rođen je 1949. godine u Zagrebu. Streljaštvom se počeo baviti još u osnovnoj školi, kojem je ostao vjeran cijeli svoj život te je i sada aktivni član Streljačkog društva PIK Vrbovec. Godinama je bio natjecatelj na općinskim, regionalnim, županijskim, republičkim i državnim natjecanjima iz zračne i malokalibarske puške na kojima je osvajao medalje. Bio je višegodišnji trener mlađim kategorijama i seniorima. Tijekom svoje sportske karijere isticao se svojim radom kao sportski djelatnik. Predsjednik i tajnik Streljačkog saveza Općine Vrbovec bio je u više mandata. Dužnosti predsjednika Međuopćinskog streljačkog saveza Vrbovec obnašao je u jednom mandatu. Od 2010. član je Županijskog streljačkog vijeća u jednom mandatu. Dopredsjednik Streljačkog saveza Zagrebačke županije bio je od 2015. do danas. Predsjednik Streljačkog društva PIK Vrbovec bio je u više mandata. Bio je član Izvršnog odbora Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec, a sada je trenutno član Nadzornog odbora. Za svoje dugogodišnje sportsko djelovanje primio je između ostaloga sljedeće nagrade: 1983. najbolji sportski radnik općine Vrbovec, 1997. priznanje od Hrvatskog streljačkog saveza za uspješni dugogodišnji rad u razvoju streljačkog sporta, 1997. plaketa od Zagrebačke županije za izuzetne zasluge i dostignuća u razvoju i unapređenju sporta, 2012. priznanje od Streljačkog društva PIK Vrbovec za izuzetne zasluge i dostignuća u razvoju i unapređenju streljačkog sporta. Još uvijek je aktivan kao veteran na streljačkim natjecanjima. Sakupljač je građe o vrbovečkom streljaštvu. Doprinos Riharda Mikovića u razvoju streljaštva je nemjerljiv, što ga svrstava među najveće sportske neimare u promicanju olimpijskog sporta u povijesti vrbovečkog streljaštva i među zaljubljenike u vrbovečki sport.

Na kraju svečanosti u ime svih nagrađenih zahvalio je Rihard Miković. – Zahvaljuem svima onima koji su između puno izvrsnih sportaša i sportašica, sportskih djelatnika za ova prestižna priznanja predložili baš nas. To je velika čast i poticaj za sve sportaše da dalje rade i postižu odlične rezultate, a mi stariji da im u tome pomognemo svojim znanjem i iskustvom. Veliko hvala svima – poručio je Miković.

Organizator večerašnje dodjele nagrada bila je Gradska zajednica športskih udruga Vrbovec. Organizatori zahvaljuju svima koji su dali podršku ovom događanju, Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec, PIK-u Vrbovec plus, Radio Vrbovcu, vrbovečkim mažoretkinjama, Ženskom vokalnom sastavu Lera koji je uveličao svečanost svojim glazbenim točkama te Vrbovečkoj udruzi vinogradara i vinara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime