Proglašena prirodna nepogoda za gotovo cijelu Zagrebačku županiju

0
Komunalac add

Na temelju zahtjeva 7 gradova i 20 općina s područja Zagrebačke županije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu uzrokovanu potresom 29.12.2020. radi kojeg je došlo do velikih šteta na stambenim, gospodarskim, javnim, kulturnim i drugim objektima.

Prirodna nepogoda proglašena je za gradove: Dugo Selo, Ivanić – Grad, Jastrebarsko, Samobor, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić te općine: Bedenica, Bistra, Brdovec, Brckovljani, Dubrava, Dubravica, Gradec, Jakovlje, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Kravarsko, Križ, Luka, Marija Gorica, Orle, Pisarovina, Pokupsko, Pušća, Rakovec i Rugvica.

Inače, na području Zagrebačke županije ukupno je 9 gradova i 25 općina.

Obvezuju se gradska i općinska povjerenstva da unesu prve procjene štete u Registar u zakonskom roku.

Inače, u Registar šteta unose se prijave prvih procjena šteta, konačna procjena šteta, a za provedbu ovog zakona nadležna su ministarstva za financije, poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, gospodarstvo, graditeljstvo i prostorno uređenje, zaštitu okoliša i energetiku, more, promet i infrastrukturu koja u konačnosti odlučuju o postupanju nakon potvrde konačne procjene šteta tj. o načinu dodjele pomoći te raspodjeli sredstava pomoći.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime