Produžuje se rok važenja iskaznica za kupovanje sredstava za zaštitu bilja

0
Komunalac add

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je dopunu Zakona o održivoj uporabi pesticida u kojoj stoji da zbog trenutne situacije nastale zbog koronavirusa COVID-19, ovlaštene pravne i fizičke osobe na zahtjev obveznika izobrazbe o održivoj uporabi pesticida mogu produžiti valjanost iskaznice za kupovanje sredstava za zaštitu bilja na dodatnih šest mjeseci, bez pohađanja dopunske izobrazbe.

Obavijest i upute za postupanje u cijelosti se nalaze u dokumentu:

Produljenje roka važenja identifikacijskih iskaznica

Obveznici izobrazbe u svrhu administrativnog produženja valjanosti svojih iskaznica moraju uputiti zahtjev bilo kojoj ovlaštenoj instituciji za provedbu izobrazbe.  Zahtjev se upućuje putem telefona, e-maila ili na drugi prikladan način kojim se poštuju mjere predostrožnosti – stoji na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Popis ovlaštenih institucija za provedbu izobrazbe nalazi se na web stranici Ministarstva poljoprivrede http://fisportal.mps.hr/hr/sve/upisnici/

U periodu administrativnog produženja valjanosti iskaznica kupovina i primjena sredstava za zaštitu bilja obavlja se temeljem stare iskaznice stečene pohađanjem osnovne izobrazbe. Produženje valjanosti iskaznica moguće je samo kod onih obveznika izobrazbe koji su završili osnovni modul izobrazbe.

Na temelju administrativnog produženja, iskaznice vrijede 6 mjeseci od njihova isteka valjanosti ili do isteka navedenih mjera predostrožnosti odnosno do ponovne uspostave sustava izobrazbe.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime