Produljen natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Zagrebačka županija i dalje traži svoju promotoricu vina i vinogradarstva – Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2019. godinu. Rok prijave na ovaj natječaj produljen je do 30. rujna 2018. godine.
Vinska kraljica može postati djevojka između 20 i 28 godina, koja je državljanka Republike Hrvatske s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Njezina dužnost tijekom sljedeće godine bit će promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije.
Također, Vinska kraljica svojom osobnošću treba simbolizirati županijsku i hrvatsku vinsku kulturu, vinogradarstvo i vinarstvo s ciljem širenja kruga potrošača i prijatelja vina i vinorodnih područja. Od kandidatkinja se očekuju i određena znanja i vještine. Naime stručni ocjenjivački sud ocjenjivat će poznavanje vina i jela Zagrebačke županije te njihovo sljubljivanje, poznavanje vinogradarsko-vinarske tradicije i običaja i slično. Zagrebačka županija, domovina kraljevine i portugisca s bogatom tradicijom uzgoja vinove loze i proizvodnje izvrsnih vina, prva je županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom “Vinska kraljica” još 2002. godine. Krunidba Vinske kraljice tradicionalno se održava na prigodnoj svečanosti.

Do sada su za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije izabrane Nataša Puhelek, Žana Šterc, Ivana Puhelek i Helena Margetić (Čegec) iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović, Ivana Jambrović, Gabrijela Vrbetić i Iva Braje iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba, Sandra Jerković iz Ivanić-Grada, Jelena Rožić iz Vrbovca, Lucija Šember iz Jastrebarskog te Kristina Vugrin i Lucija Fabek iz Samobora – koja je i aktualna Vinska kraljica.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane djevojke da se jave na natječaj najkasnije do nedjelje, 30. rujna 2018. godine. Tekst natječaja nalazi se ovdje, a prijave se podnose na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo – za Izbor Vinske kraljice, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, fax-om na broj: 01/6009-474 ili e-mailom na g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime