Problemi na prometnicama zbog izgradnje drugog kolosijeka

0
Komunalac add

Izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge Dugo Selo – Križevci uzrokovala je brojne probleme na našim prometnicama. Pretovareni kamioni Hidroelektre Niskogradnja pojačano su prometovali određenim cestama na našem području pritom ih uništavajući.

Na nerazvrstanim cestama u svojoj nadležnosti, Grad je riješio problem, i to postavom znaka zabrane prometa vozilima težim od 7,5 tona u ulicama Braće Radić i Eugena de Piennesa, dok je sa Hidroelektrom prošlog tjedna potpisan sporazum kojim se ona obvezala sanirati nerazvrstanu cestu – tzv. Donju ulicu u Lonjici o svom trošku.

Problem ostaje na onim cestama na našem području koje su pod ingerencijom Županijske uprave za ceste, kao što je to slučaj sa ulicom Luka – Novo Selo u kojoj je ŽUC postavio znak zabrane vozilima težim od 7,5 tona, ali se još uvijek nije obvezao na sanaciju te ceste kojom su mjesecima prolazili pretovareni kamioni.

Inspektori Ministarstva prometa koji su izašli na teren naložili su ŽUC-u da do prvog listopada mora pojačano održavati, odnosno presvući novim asfaltom ceste Luka – Novo Selo i Ulicu Ivana Gorana Kovačića. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime