Priznanje “Stjepan Cipek” II. osnovnoj školi Vrbovec

0
Komunalac add

Povodom Međunarodnog dana učitelja Forum za slobodu odgoja proteklog je tjedna na svečanoj dodjeli uručio priznanja “Stjepan Cipek” za 2018. godinu zaslužnim školama koje su se istaknule u primjeni suvremenih oblika rada.

Priznanje koje nosi ime istaknutog učitelja i jednog od osnivača ove neprofitne organizacije koja promiče suvremene obrazovne standarde, dobila je i II. osnovna škola Vrbovec. Priznanje je vrbovečka škola dobila za djelovanje u lokalnoj zajednici kroz volonterski rad učitelja i učenika, pri čemu je posebno istaknuta „transgeneracijska solidarnost“ odnosno kvalitetan angažman učenika oko štićenika lokalnog doma za starije i nemoćne.

Škola je priznanje zaslužila i svojim sudjelovanjem u projektima EU od kojih je jedan i projekt „Školski volonteri“ kojeg provodi upravo u partnerstvu s Forumom. Također, škola izborom programa Foruma kojim želi doprinijeti stasanju svojih učenika u svjesne i aktivne građane pokazuje i kojim smjerom treba ići – uključuje svoje učitelje u projekte Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje, Medijacija te Oboji svijet šarenim bojama tolerancije, stoji u obrazloženju nagrade.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime