Priznanja vrbovečkim strijelcima

0
Komunalac add

U petak je u Zagrebu održana svečana dodjela nagrada “Hrvatskog streljačkog saveza“ za dugogodišnji aktivni rad strijelaca u streljačkom sportu i aktivnom djelovanju streljačkih društava na promicanju streljačkog sporta.

Među nagrađenima laureatima je i Vrbovčanka Marija Štajminger, članica Streljačkog društva PIK VRBOVEC, kojoj je uručeno “Priznanje” Hrvatskog streljačkog saveza.

Marija Štajminger rođena je 24.3.1958. godine u Svetom Ivanu Žabno, sada živi u Vrbovcu. U Vukovaru je završila Tekstilnu školu, sada je umirovljenica. Streljaštvom se počela baviti u SD “TOMISLAV” Žabno od 1974. do 1977. godine, SD ” METALIS” Donja Stubica od 1978. do 1979.godine, SD “GRAMIP” Dubrava od 1980. do 1990.godine, SD “PIK VRBOVEC” od 1990. godine. Zvanje “Majstor strijelac” dodijeljeno joj je 1985. godine od Hrvatskog streljačkog saveza. Na Prvenstvu Hrvatske 1985. godine za seniorke iz zračne puške osvojila je 3. mjesto u ekipnoj konkurenciji, a 46. mjesto pojedinačno s 340 krugova, nastupila je za ekipu “Gramip” Dubrava. Na Prvenstvu Jugoslavije 1985. godine u Nišu za seniorke iz zračne puške, osvojila je 6. mjesto s ekipom “Gramip” Dubrava i 15. mjesto pojedinačno s 363 kruga. Na Prvenstvu Hrvatske 1986. godine u Osijeku za seniorke iz zračne puške, osvojila je 2. mjesto ekipno i 12. mjesto pojedinačno s 355 krugova. 1986.godine na Prvenstvu Jugoslavije za seniorke iz zračne puške s ekipom “GRAMIP” Dubrava osvojila je 10 mjesto ekipno i 57. mjesto pojedinačno s 346 krugova. Već godinama nastupa na Prvenstvima Hrvatske za veterane iz zračne puške, gdje osvaja medalje u pojedinačnoj konkurenciji. U SD “PIK VRBOVEC” sada obavlja dužnost predsjednice Nadzornog odbora. – Marija Štajminger vrlo je aktivna u svim aktivnostima koje provodi naše Streljačko društvo i od velike je pomoći u svakom pogledu s obzirom na veliko iskustvo i volju za društveni rad – poručuju iz SD “PIK Vrbovec”.

Nagradu “Trofej” Hrvatski streljački savez dodjelio je i Streljačkom društvu ” PIK VRBOVEC” koje djeluje već sedamdeset i dvije godine. Strijelci i vodstvo društva uspjeli su stvoriti trajni temelj za streljački sport izgradnjom zračne streljane 1969. godine sa šest streljačkih mjesta. U suradnji s Gradom Vrbovcem postigli su dogovor da se u zgradi Gradskog stadiona Vrbovec izgradi novu zračnu streljanu sa šest streljačkih mjesta. Robert Miković i Nikolina Kornet su školovani treneri streljaštva u SD”PIK VRBOVEC”.

U protekle 72 godine postigli su niz izvrsnih rezultata u ekipnoj kategoriji kao i pojedinci na Prvenstvima, ranije Jugoslavije i poslije Hrvatske, u svim kategorijama iz zračne i malokalibarske puške, na kojima su osvajali i medalje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.
Veterani SD”PIK VRBOVEC” također su vrlo aktivni i već godinama osvajaju na Prvenstvima Hrvatske medalje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.
Aktivni smo u organizaciji natjecanja iz zračne puške za Dan Grada Vrbovca i u sportskom dijelu manifestacije “Kaj su jeli naši stari”, kao i na nivou Zagrebačke županije. Imamo jednog strijelca kojem je od strane Hrvatskog streljačkog saveza dodijeljeno zvanje “Republički Majstor strijelac” kao i deset strijelaca sa zvanjem “Majstor strijelac” od toga pet žena – poručuju iz društva.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime