Pripremna utakmica Vrbovec – Samobor 3 : 1

0
Komunalac add

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 20.

Sudac: Srećko Jantoljak (Kunđevac). Pomoćnici: Gordana Katušić (Gradec) i Ivan Bukovčan (Cubinec).

STRIJELCI: 1:0 Krizmanić (42), 2:0 Slišković (44), 3:0 Boroša (47), 3:1 Grgičić (55).

VRBOVEC: Zrinščak, Režabek, Frigan, Trošić, Krizmanić, Ćosić, D. Colarić, Babić, Martinović, J. Colarić, Slišković. Još su igrali: Bilić, Novokmet, K. Colarić, Bubnjar, Kliček, Škaro i Hercig.

Trener: Dražen Biškup.

SAMOBOR: Štefković, Milas, M. Biščan, Kleščić, Ivkovčić, Guliš, Ašanin, Čerkez, Mohač, Krnovčić, Elez. Još su igrali: Musović, Čutić, Kotarski, Ivančević, Ibrahimović, Grgičić, Tušek, Burić, Vitko, Lovrić i F. Biščan.

Trener: Stjepan Bašić.

Vrbovec je na otvorenju priprema zabilježio pobjedu protiv vrlo solidne ekipe Samobora 3:1 u jednoj borbenoj i požrtvovnoj igri u kojoj su i gosti imali svoje trenutke premoći.

Bolju početnu igru Samobor nije pretvorio u vodstvo jer su Čerkez u 15. minuti i Elez u 22. minuti promašili izgledne prilike za gol. Nakon toga je Vrbovec zaigrao ofenzivnije pa je u 38. minuta stvorena prva 100 % prilika. Frigan je iznio loptu i potom dodao Martinoviću koji je tukao s 14 m pored desne vratnica. Snažan udarac Domagoja Colarića u 40. minuti kojeg je uputio s 20 m vratar Štefković krajnjim naporom brani. Ipak bolju igru Vrbovec je pretvorio u rezultatsku prednost u 42. minuti. Nakon centaršuta Domagoja Colarića s desne strane Krizmanić je iz blizine zatresao gostujuću mrežu kojem je „kumovao“ i vratar Štefković svojom pogreškom. Domaćin je nakon lijepe akcije povisio rezultat u 44. minuti. Ćosić je ubacio loptu s desne strane koju je Martinović spustio Sliškoviću koji je s 18 m neobranjivo pogodio u lijevi gornji kut. U 45. minuti Martinović je iskosa s lijeve strane sa 16 m silovito pucao, a lopta prohujala uz lijevu vratnicu.

Na početku drugog poluvremena Vrbovec je povećao vodstvo na 3:0. Bubnjar je u 47. minuti asistirao Boroši koji je s 16 m preciznim udarcem pogodio u desni donji kut nemoćnog Musovića. Samobor je postigao počasni zgoditak u 55. minuti jer je Krajačić idealno dodao Grgičiću koji je s 10 m rutinski svladao nemoćnog Bilića. Iako je Samobor u samoj završnici držao lopti i imao kombinatornu igru teško su dolazili do prilika za gol. Ipak u 78. minuti Ibrahimović je probio po lijevoj strani, uputio povratnu prizemnu loptu koju je 12 m zahvatio Grgičić, ali se obranom istaknuo Bilić. Kod Vrbovca uspješno je debitirao Krešimir Frigan koji je imponirao kvalitetom, htjenjem, trkom i kombinatornom igrom.

Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime