Pripremna utakmica Vrbovec – Bistra 1:2

0
Komunalac add

Zagreb, Igralište s umjetnom travom NK Studentski grad. Bez gledatelja.

Sudac: Ante Maleš, pomoćnici Mihael Ljeljak i Vinko Podrug (svi iz Zagreba).

Strijelci: 0:1Kotarski (22),0:2Grozdek (74),1:2Boroša (85).

VRBOVEC: Bilić, Krizmanić, Pluščec, Novokmet, G. Tolić, M. Tolić, Tomas, Busija, J. Colarić, Ćosić, Slišković. Još su igrali: Zrinščak, Režabek, K. Colarić, Bubnjar, Fugaj, D. Colarić, Boroša, Trošić, Babić).

Trener: Renato Jurčec.

BISTRA: Rihtar, Jakopić, Kunštić, Kotarski, Hanžek, Vodopija, Atlija, Matošević, Budimir, Šturlan, Matos. Još su igrali: Zorc, Kukec, Misimi, Brezec, Jolić, Grozdek, Šinko).

Trener: Bernard Gulić.

Vrbovec i Bistra odigrali su po kišovitom i prohladnom vremenu borbenu utakmicu s puno čvrstih duela i s malo stvorenih izglednih prilika za golove. Matošević je u 8. minuti uputio snažan udarac s 14 m prema Biliću koji je završio pored desne vratnice. Bistra je povela u 22. minuti nakon što je Jolić izveo slobodni udarac s desne strane, nitko nije reagirao od Vrbovčana, pa je Kotarski neometan s glavom s 8 m pogodio u gornji lijevi kut. Nakon brze akcije Vrbovca u 40. minuti Slišković je s 18 m snažno opalio po lopti koja je prohujala iznad vratnice.

U nastavku su opet prvi izglednu priliku imali igrači Bistre. Naime, Grozdek se u 63. minuti našao sam ispred Zrinščaka, ali je iz blizine promašio vrata. Boroša je u 66. minuti pobjegao svojim čuvarima i centrirao loptu koju je zahvatio Domagoj Colarić na 8 m, koja je od bistrinog bloka završila u korneru. U 74. minuti nespretno je reagirao vratar Zrinščak kojem je lopta ispala lopta iz ruku, koju je Grozdek iz blizine gurnuo u mrežu Vrbovca. Kardinalnu pogrešku obrambenih igrača Bistre u 85. minuti kaznio je Boroša preciznim udarcem 11 m u desni donji kut. Uzaludni su bili napori Vrbovčana da izjednače rezultat u zadnji minutama jer je Bistra na vrijeme osujetila sve njihove namjere. Na utakmici je teže stradao igrač Mario Ćosić što je veliki hendikep za momčad Vrbovca.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime