Priopćenje vrbovečkih oporbenih vijećnika

0
Komunalac add

Klub vijećnika HDZ – HSU te vijećnici Gradskog vijeća Grada Vrbovca Dejan Jaić (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti), Dražen Sudinec (Narodna stranka – Reformisti) i Stjepan Grošanić (nezavisni vijećnik) uputili su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

„Budući smo zadnjih mjesec dana suočeni s do sada nezapamćenim radnjama u Izvršnoj vlasti našeg Grada, odlučili smo o tome obavijestiti i građane Vrbovca. Naime, zbog vraćanja mandata u Gradskom vijeću grada Vrbovca, gospodin Marko Belošević dao je ostavku na mjesto stručnog suradnika u Službi za opće poslove grada Vrbovca. Također je razriješen dužnosti direktora u trgovačkom društvu Gradski objekti Vrbovec d.o.o. Sve navedeno je u skladu sa pravima gospodina Beloševića i tu ne vidimo ništa sporno. No, ono što se događa neposredno nakon toga, još nije viđeno u Gradskoj upravi grada Vrbovca. Samo nekoliko dana nakon tih ostavki, gospodin Belošević zaposlen je u Razvojnoj agenciji grada Vrbovca, i to bez ikakvog natječaja, iako se do sada za svako radno mjesto raspisivao javni natječaj. Ovakav način rada Gradske uprave, odnosno našeg gradonačelnika, otvara neka pitanja:

Zašto je gradonačelnik toliko čekao sa neophodnim zapošljavanjem u Razvojnoj agenciji?  Ne vidimo koji bi bio razlog zapošljavanja bez javnog natječaja, osim velike potrebe za tim radnim mjestom.

Koje to reference ima gospodin Belošević da može obavljati tolike različite poslove u Gradskoj upravi? Koliko znamo, nekakvog sličnog dosadašnjeg radnog iskustva baš i nema.

Po svemu sudeći, svi mi smo svjedoci namještanja natječaja i zapošljavanja u Gradskoj upravi kakvih do sada još nije bilo.

No, još gore je to da se slična se praksa namjerava voditi i dalje.  Naime, u Prijedlogu proračuna za 2019. godinu naš gradonačelnik otvara mogućnosti za niz novih zapošljavanja u Gradskoj upravi.“

Komentar smo tražili i od gradonačelnika Vrbovca Denisa Kralja te vijećnika Marka Beloševića. Njih ćemo objaviti naknadno.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime