Priopćenje vijećnika HDZ-a povodom Dana grada

0
Komunalac add

Vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Vrbovca poslali su danas priopćenje građanima povodom Dana grada. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovane Vrbovčanke i Vrbovčani,

  1. lipnja Dan je našeg Grada Vrbovca, župe Sv. Vid i Dan obrtnika.

Dan Grada je prigoda koja se do sada, obilježavala održavanjem svečane sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se čelnici Grada, gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća osvrnuli na dosadašnji rad i aktivnosti Gradske uprave, a najsvečaniji trenutak sjednice bio je dodjela priznanja našim Vrbovčanima za njihov nesebičan rad i doprinos u promociji Grada Vrbovca.

Nažalost, po prvi puta od kada je osnovan Grad Vrbovec to se neće dogoditi. Po prvi puta se neće održati svečana sjednica, niti će se dodjeljivati nagrade i to isključivo iz razloga političke nezrelosti i osvetoljubivosti gradonačelnika Grada Vrbovca Denisa Kralja.

Da je tome tako mogli smo vidjeti iz postupaka gradonačelnika Denisa Kralja koji je svojim vijećnicima (SDP), kao i vijećniku Stjepanu Tvoriću(nez.) te vijećnici Marceli Ledinski Mitrov (HSS) netom prije izglasavanja Prijedloga odluke o nagradama Grada Vrbovcasugerirao da traže pauzu na kojoj  ih je instruirao kako da glasaju, odnosno da budu suzdržani i na taj način spriječe prihvaćanje navedenog Prijedloga. A sve to samo iz razloga što je jedan od nagrađenih trebao biti i gospodin Zlatko Herček, otac predsjednika Gradskog vijeća Hrvoja Herčeka.

Stvarni razlog ovakvog postupka gradonačelnika,  je taj  što prethodno, na istoj sjednici, većina vijećnika, a među njima i predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček,nije dala pozitivno mišljenje na Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnikapa se gradonačelnik, kako smo već spomenuli, odlučio osvetiti predsjedniku vijeća i ne izglasati Prijedlog odluke o nagradama, iako su među predloženima bili i drugi građani Grada Vrbovca, koji su zbog toga ostali bez svojih, po nama zasluženih, nagrada. Iako smo mi vijećnici HDZ-a,kao i vijećnik stranke MB365 Dejan Jaić, te nezavisni vijećnik Darko Dananić glasali za to da se nagrade dodijele, prijedlog nije dobio potrebnu većinu, pošto je iz razumljivih razloga Hrvoje Herček bio suzdržan, a Franjo Simić nije htio prisustvovati glasovanju.

Sve ovo za krajnju posljedicu imalo je otkazivanje svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca.

Ovakvo politički nezrelo ponašanje  gradonačelnika ide na štetu i sramotu svima nama Vrbovčanima. Duboko se nadamo da se ovakve odluke više neće donositi  i da će biti više zrelosti  i međusobnog političkog razumijevanja, a u cilju dobrobiti svih građana Grada Vrbovca.

Na kraju, želimo svim našim sugrađankama i sugrađanima  čestitati Dan Grada Vrbovca, župe Svetog Vida i Dan obrtnika.

Vijećnici HDZ – a u Gradskom

vijeću Grada Vrbovca”

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime