Priopćenje: Vijećnici većine amandmanima traže bolji život za građane Vrbovca

1
Komunalac add

Vjerojatno posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Vrbovca sazvana je za 15. ovog mjeseca, a zbog epidemioloških razloga održat će se ponovno u dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Opsežnim dnevnim redom dominira Proračun grada za 2021. godinu, s projekcijama za 2022. i 2023. godinu, kao i prateći programi javnih potreba.

Devet vijećnika nove većine u Gradskom vijeću u utorak je navečer „pretreslo“ dnevni red, o čemu su izdali priopćenje za javnost. Priopćenje prenosimo u nastavku:

„U želji da zajedno gradimo Vrbovec po mjeri svakog čovjeka, odlučili smo na predloženi Proračun uložiti amandmane, „teške“ oko 1,5 milijun kuna. Vijećnici većine u Gradskom vijeću zalažu se za povećanje naknada za novorođenčad s dosadašnjih 2.000,00 na 3.000,00 kuna, što bi bila konkretna demografska mjera, a novost je da bi se za treće, četvrto i svako iduće dijete obiteljima isplatila jednokratna naknada od 5.000,00 kuna čime želimo zadržati mlade obitelji u Vrbovcu i potaknuti natalitet. Isto tako, tražit ćemo i osiguranje sredstava i za uskrsnice našim umirovljenicima i starijim sugrađanima, koji nemaju nikakve prihode.

Nadalje, amandmanima tražimo dodatna sredstva za projektiranje nogostupa na dionici Kutenova ulica – Cerje, projektiranje i gradnju produžetka ulice J. Buturca s kanalizacijom te nogostupom za učenike O.Š. M.J. Zagorke, sredstva za imovinsko-pravne odnose za buduću cestu u Radničkoj ulici, projektiranje prometnica u Poduzetničkoj zoni, sanaciju nogostupa u Zagrebačkoj i Kolodvorskoj ulici te na Brdu, te projektiranje i pripreme za gradnju nove spojne ceste De Piennesova-Brdo“.

Priopćenje za javnost potpisuju vijećnici Kluba HDZ-HSU, Domovinskog pokreta te nezavisni vijećnici Darko Dananić, Hrvoje Herček i Dražen Sudinec.

1 KOMENTAR

  1. Kao rođeni kritičar, moram priznati da je konaćno u Vrbovcu došlo do pozitivnih pomaka ! Na takovo nešta nisam navikao kod predhodnoga gradonačelnika, nesmijemo izostaviti niti gradske vječnike! Naravno da mi građani imano i drugačijih želja ali niti bog nije stvorio zemlju u jednom danu, zato mislim manje svađe a više kompromisa i Vrbovec če krenuti konačno napred !!?

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime